Cotațiile petrolului își extind avansul după declinul peste estimări al stocurilor din SUA

Cotațiile petrolului își extind avansul după declinul peste estimări al stocurilor din SUA
scris 8 sep 2016

Cotațiile petrolului cresc puternic, cu circa 4%, după ce datele săptămânale privind evoluția stocurilor de petrol din Statele Unite au arătat cel mai mare declin din ultimii peste 17 ani, alimentând optimismul investitorilor.

Potrivit datelor anunțate astăzi de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA), stocurile de petrol din SUA au scăzut, săptămâna trecută, cu 14,5 milioane de barili, la 511,6 milioane de barili, cel mai abrupt declin săptămânal consemnat din ianuarie 1999. Analiștii anticipau creșterea stocurilor cu circa 225.000 de barili, potrivit Reuters.

Producția de petrol și importurile de țiței au fost afectate de uraganul Hermine, primul care a lovit statul Florida în ultimii 11 ani.

BCE a menținut nemodificate dobânda cheie și programul de achiziții de active CITEȘTE ȘI BCE a menținut nemodificate dobânda cheie și programul de achiziții de active

Estimările publicate marți seara de Institutul American al Petrolului indicau că stocurile de petrol au scăzut, săptămâna trecută, cu 12,1 milioane de barili, ceea s-a reflectat în creșterea cotațiilor petrolului, cu circa 2%, și în prima parte a zilei.

Prețul petrolului a fost susținut și datele de din China, potrivit cărora importurile de petrol au urcat, luna trecută, la cel mai ridicat nivel din acest an, semn că cererea rămâne ridicată.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
petrol
brent
wti
titel
eia
china