Creșterea economiei germane peste așteptări împinge euro la maximul ultimelor 3 săptămâni față de dolar. Statistica germană ridică estimarea, motoarele economiei nu dau semne de încetinire

Creșterea economiei germane peste așteptări împinge euro la maximul ultimelor 3 săptămâni față de dolar. Statistica germană ridică estimarea, motoarele economiei nu dau semne de încetinire
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 nov 2017

Euro a urcat astăzi la maximul ultimelor trei săptămâni față de dolarul american, depășind pragul de 1,7 unități pentru prima dată după 26 octombrie, pe fondul datelor peste estimări privind evoluția celei mai mari economii europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Produsul intern brut al Germaniei a crescut cu 0,8% în trimestrul al treilea raportat la precedentele trei luni și cu 3,3% față de intervalul similar din 2016, peste avansul anual de 2,4% preconizat de analiști. Totodată, biroul german de statistică a revizuit în urcare, astăzi, estimarea de creștere pentru anul 2017, de la 2,9% la 3,6%, semn că motoarele economiei nu dau semne de încetinire.

În jurul orei 16:30, un euro era cotat la 1,1755 dolari, în urcare cu 0,75% comparativ cu nivelul de 1,1669 dolari consemnat la închiderea tranzacțiilor de ieri. Euro nu a mai depășit pragul de 1,7 unități față de dolar din 26 octombrie, potrivit datelor investing.com.

Companiile germane atenționează Guvernul: Noile măsuri fiscale periclitează România ca amplasament investițional, încrederea investitorilor germani - în pericol de a se pierde CITEȘTE ȘI Companiile germane atenționează Guvernul: Noile măsuri fiscale periclitează România ca amplasament investițional, încrederea investitorilor germani - în pericol de a se pierde

La aprecierea monedei folosite de cele 19 state din zona euro au contribuit și datele privind creșterea economiei italiene, scrie MarketWatch. Economia Italiei a avansat într-un ritm anual de 1,7% în trimestrul al treilea, de asemenea peste estimările analiștilor, înregistrând cea mai mare creștere anuală începând cu prima parte a anului 2011.

Indicele ICE Dollar, care urmărește evoluția dolarului în raport cu un coș format din șase valute rivale, inclusiv euro și lira sterlină, era în scădere cu  0,41%.

“Nu dolarul este slab, euro este cel care se întărește”, a spus John Hardy, analist al Saxo Bank, citat de Reuters.

Euro s-a apreciat și față de francul elvețian, până la cel mai ridicat nivel din ultimele 12 luni, în contextul datelor dezamăgitoare privind inflația.

În raport cu lira sterlină, euro avansează cu 0,8%, la 0,897 unități. Moneda britanică se află sub presiune după ce presa internațională a relatat, în weekend, că mai mulți parlamentari britanici doresc înlocuirea premierului Theresa May și pregătesc un vot de neîncredere împotriva acesteia.

Față de dolar, lira a atins un minim intraday de 1,3076 unități astăzi, după publicarea datelor referitoare la evoluția prețurilor de consum. Inflația din Marea Britanie s-a menținut la 3% în octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
crestere
economia germaniei
lira sterlina