Daniel Dăianu: E obligatoriu ca băncile ce operează în România să fie mult mai prietenoase cu clienții

Daniel Dăianu: E obligatoriu ca băncile ce operează în România să fie mult mai prietenoase cu clienții
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2020

Băncile ce operează în România trebuie să fie mult mai prietenoase, într-un sens pragmatic, cu clienții, nu numai din punct de vedere al amânării plății ratelor la credite, dar prin acordarea de finanțări în condiții mult mai avantajoase, susține președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Eu cred că este obligatoriu ca băncile ce operează în România să fie mult mai prietenoase, într-un sens pragmatic, cu clienții. Nu numai amânare de credite. Este vorba și despre credite de finanțare acordate în condiții mult mai avantajoase. Și de ce fac această afirmație? Fiindcă Banca Centrală Europeană va relua o serie de operațiuni care înseamnă țintire a activității întreprinderilor mici și mijlocii. Ar trebui ca bănci mari ce operează și în România să practice același lucru în relațiile cu întreprinderile mici și mijlocii din România", a afirmat joi Dăianu, la Digi 24.

Oprirea campionatelor de fotbal importante din Europa ar genera pierderi de minimum 3,4 miliarde euro CITEȘTE ȘI Oprirea campionatelor de fotbal importante din Europa ar genera pierderi de minimum 3,4 miliarde euro

El a menționat că bugetul Uniunii Europene ar trebui să sufere realocări de resurse, tot astfel cum programele de asistență care au fost deja inițiate de Banca Central Europenă și care vizează în primul rând economiile zonei euro ar trebui să ajute și țările care nu fac parte din zona euro, măcar pentru faptul că sunt grupuri bancare mari care au sucursale și în România, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel dăianu
banci