Deficitul bugetar al SUA a crescut cu 23% în anul fiscal 2023, fiind cel mai mare după cel din pandemie

Deficitul bugetar al SUA a crescut cu 23% în anul fiscal 2023, fiind cel mai mare după cel din pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2023

Deficitul bugetar al SUA a crescut cu 23% în anul fiscal 2023, la 1.695 de miliarde de dolari, fiind cel mai mare cu excepția pandemiei de Covid-19, deoarece veniturile au scăzut și cheltuielile pentru securitatea socială, Medicare și costurile record ale dobânzilor datoriei federale au fost mai mari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul de Trezorerie a declarat că deficitul a fost cel mai mare consemnat vreodată de SUA, cu excepția deficitului de 2.780 miliarde de dolari din 2021, care a fost alimentat de pandemia de Covid-19, relatează News.ro.

Acesta marchează o revenire majoră la deficitele în creștere, după scăderi consecutive în primii doi ani de mandat ai președintelui Joe Biden.

Statul îi sancționează pe cei care respectă legea. Istoria unui proiect cu tot felul de prevederi aberante CITEȘTE ȘI Statul îi sancționează pe cei care respectă legea. Istoria unui proiect cu tot felul de prevederi aberante

Deficitul vine în momentul în care Biden cere Congresului 100 de miliarde de dolari în noi cheltuieli de ajutor extern și securitate, inclusiv 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina și 14 miliarde de dolari pentru Israel, împreună cu finanțare pentru securitatea frontierei SUA și regiunea Indo-Pacific.

Deficitul mare, care a depășit toate deficitele pre-Covid, inclusiv pe cele provocate de reducerile de impozite ale republicanilor adoptate sub președinția lui Donald Trump și din anii crizei financiare, este probabil să aprindă bătăliile fiscale ale lui Biden cu republicanii din Camera Reprezentanților, ale căror cereri de reduceri de cheltuieli au împins SUA în pragul incapacității de plată la începutul lunii iunie, din cauza depășirii plafonului datoriei.

Peste 775 milioane euro în 6 apeluri de proiecte, lansate pentru IMM din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș CITEȘTE ȘI Peste 775 milioane euro în 6 apeluri de proiecte, lansate pentru IMM din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș

Un acord pentru a evita o oprire a activităților guvernamentale din cauza cererilor de reducere mai profundă a cheltuielilor din partea republicanilor de linie dură a dus la înlăturarea președintelui Camerei Reprezentanților a Statelor Unite, Kevin McCarthy, iar partidul este încă împărțit în privința a cine ar trebui să o conducă, ceea ce va face mai dificile negocierile înaintea noului termen fiscal de la mijlocul lunii noiembrie.

Pentru septembrie, ultima lună a anului fiscal 2023, deficitul a scăzut la 171 de miliarde de dolari, de la 430 de miliarde de dolari în septembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
deficit
sua
creștere
record
pandemie
covid