Dezvoltatorii de criptomonede au creat o monedă digitală cu numele morbid de CoronaCoin

Dezvoltatorii de criptomonede au creat o monedă digitală cu numele morbid de CoronaCoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2020

Dezvoltatorii de criptomonede au creat o monedă digitală numită CoronaCoin, care permite traderilor să parieze pe epidemia provocată de coronavirus, bazată pe cât de mulți oameni se vor îmbolnăvi sau vor muri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Numărul de CoronaCoin va scădea la fiecare două zile, în funcție de ritmul de creștere a numărului de cazuri, potrivit site-ului acestei monede, sugerând că prețul ar crește cu cât mai mulți oameni vor muri din cauza virusului, scrie News.ro.

Cristi Puiu - premiul pentru regie al secțiunii Encounters pentru „Malmkrog” la gala Festivalului de Film de la Berlin CITEȘTE ȘI Cristi Puiu - premiul pentru regie al secțiunii Encounters pentru „Malmkrog” la gala Festivalului de Film de la Berlin

Epidemia de coronavirus se extinde la nivel mondial, Organizația Mondială a Sănătății ridicând nivelul de alertă la ”foarte ridicat”.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 56 de țări. Din Europa, Italia este cea mai afectată țară, cu peste 880 de cazuri confirmate. În România sunt 3 cazuri confirmate.

Numărul deceselor la nivel global a depășit 2.920.

Răspândirea rapidă a virusului, care a apărut în China, în decembrie, a provocat vânzări semnificative pe piețele financiare mondiale, iar cei trei indici majori de pe Wall Street au înregistrat în această săptămână cele mai mari scăderi de după criza financiară din 2008.

Numărul total de CoronaCoin este bazat pe populația lumii, iar numărul monedelor va scădea la fiecare 48 de ore, în funcție de numărul celor infectați sau decedați, potrivit site-ului monedei.

”Unii oameni speculează că un mare număr de monede vor dispărea din cauza răsăpândirii virusului, așa că investesc”, a afirmat Sunny Kemp, un utilizator care a spus că este unul dintre dezvoltatori, pe rețeaua de mesagerie Telegram.

Kemp a spus că echipa sa reunește șapte dezvoltatori, urmând să li se alăture și alții. El a refuzat să spună cine sunt ceilalți, dar a precizat că majoritatea sunt în Europa.

Blockchain-ul CoronaCoin documentează răspândirea viruslului, iar moneda poate fi cumpărată și vândută pe unele platforme de tranzacționare, cum ar fi Saturn.Network, a spus Kemp.

Aproximativ 20% dintre monede vor fi alocate lunar Crucii Roșii, folosind un procesor cunoscut de plăți în criptomonede, a precizat Kemp.

Unii utilizatori ai platformei de socializare Reddit au criticat moneda.

”Ca să fiu sincer, este imoral”, a scris un utilizator.

”De prost gust”, a comentat altul.

”Acesta este motivul pentru care nu putem avea lucruri bune”, a scris al treilea.

Întrebat dacă moneda ar putea fi considerată morbidă, Kemp a spus: ”În prezent sunt în circulație obligațiuni pentru pandemie emise de OMS. Cu ce sunt acestea diferite?”, a întrebat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronacoin
monedă digitală