Dolarul a atins un nou maxim istoric în fața leului, 4.2523 lei

Dolarul a atins un nou maxim istoric în fața leului, 4.2523 lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,2523 lei pentru dolar, un nou nivel maxim istoric, în timp ce euro a scăzut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a crescut semnificativ, cu aproape 1%, cotația urcând la 4,2523 -  nivel maxim istoric, în timp ce euro a scăzut cu 0,11%, până la 4,5145 lei, scrie News.ro.

Cursul francului elvețian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, a urcat ușor, până la 4,2182 lei, de la 4,2126 lei.

Volatilitatea mai mare ar putea persista, chiar dacă analiștii se așteaptă la o intervenție a băncii centrale în sprijinul leului la un anumit nivel.

Un român, găsit vinovat de implicare în furtul a cinci milioane de dolari din conturi bancare în SUA CITEȘTE ȘI Un român, găsit vinovat de implicare în furtul a cinci milioane de dolari din conturi bancare în SUA

Joi, BNR a afișat un curs de referință de 4,5195 lei/euro și de 4,2120 lei/dolar.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
curs dolar leu