Dolarul a coborât la minimul ultimelor 6 luni după ce Trump ar fi dezvăluit informații clasificate unor oficiali ruși

Dolarul a coborât la minimul ultimelor 6 luni după ce Trump ar fi dezvăluit informații clasificate unor oficiali ruși
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mai 2017

Dolarul scade marți față de un coș de valute de referință, pentru a cincea ședință consecutiv, fiind tranzacționat la minimul ultimelor 6 luni, pe fondul informațiilor că președintele american Donald Trump a divulgat informații clasificate unor oficiali ruși, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ICE Dollar Index a pierdut 0,6%, coborând la minimul de la începutul lunii noiembrie, prima zi după alegerile prezidențiale din SUA. ICE Dollar Index surprinde evoluția dolarului față de șase valute, inclusiv euro, yen și lira sterlină.

Față de yen, dolarul a scăzut astăzi tot cu 0,6%. Euro s-a apreciat astăzi cu peste 1% față de dolar, iar lira sterlină a urcat cu 0,1% față de moneda americană.

“Dolarul înregistrează corecții pe fondul datelor economice dezamăgitoare și temerilor legate de Trump”, spune Richard Perry, analist de piață la Hantec Markets.

WeLoveDigital.forum: Soluțiile software din companii ar trebui testate și pentru securitate, altfel sunt porți de acces pentru hackeri CITEȘTE ȘI WeLoveDigital.forum: Soluțiile software din companii ar trebui testate și pentru securitate, altfel sunt porți de acces pentru hackeri

Potrivit datelor publicate astăzi de Departamentul american de Comerț, construcția de locuințe în SUA a încetinit în aprilie față de martie. Față de aprilie 2016 a existat o creștere, însă foarte modestă.

Potrivit unor oficiali guvernamentali citați de Washington Pos, Trump a dezvăluit, săptămâna trecută, informații clasificate legate de gruparea teroristă Stat Islamic la o întâlnire cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și ambasadorul rus Serghei Kisliak, oferind detalii care ar putea să expună sursa informațiilor. Întâlnirea a avut loc la o zi după ce președintele SUA l-a demis pe directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey. Democrații au acuzat că eliminarea lui Comey are legătură cu investigația FBI cu privire la legăturile dintre campania lui Trump și Rusia.

În noiembrie, în contextul victoriei lui Trump la alegerile din SUA, dolarul a urcat la un maxim al ultimilor 14 ani față de un coș de valute. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
dolar
euro
monede
constructii
date
valute
sua
rusia
fbi