Dolarul și acțiunile asiatice scad în urma măsurilor lui Trump împotriva imigrației

Dolarul și acțiunile asiatice scad în urma măsurilor lui Trump împotriva imigrației
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2017

Dolarul este în scădere luni în tandem cu acțiunile asiatice, traderii analizând măsurile luate de Trump împotriva imigranților din anumite state musulmare, care au provocat opoziția liderilor mondiali, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda americană scade față de majoritatea valutelor importante, fiind tranzacționată aproape de minimul ultimelor două luni, scrie News.ro.

Indicele Bloomberg al dolarului a scăzut cu 0,2%, la bursa dn Tokyo. Yenul a avansat cu 0,4%, la 114,63 unități pentru un dolar, în timp ce francul elvețian, euro și peso-ul mexican au urcat fiecare cu 0,2%.

Prețul aurului a avansat cu 0,2%, la 1.193.07 dolari uncia.

Contractele futures pentru petrol au scăzut cu 0,5%, la 52,91 dolari pe baril, pe fondul speculațiilor de creștere a producției în Statele Unite, care va limita efectul măsurilor OPEC și alte altor producători de reducere a livrărilor.

SONDAJ Aproape jumătate dintre români nu au nici un fel de economii CITEȘTE ȘI SONDAJ Aproape jumătate dintre români nu au nici un fel de economii

În Australia, indicele S&P/ASX 200 a scăzut cu 0,9%, iar în Japonia indicele Topix a coborât cu 0,4%, tras în jos de bănci și exportatori.

Piețele din Hong Kong, China, Malaysia, Coreea, Singapore, Taiwan șiVietnam sunt închise pentru Anul Nou.

Ordinul executiv al președintelui american Donald Trump de a opri imigrația din șapte state predominant musulmane a fost criticat de guverne din întreaga lume și de unele companii mari, aducând și mai mult în centrul atenției riscurile geopolitice și internaționale din jurul noului lider de la Casa Albă.

Ordinul a fost atenuat de un judecător federal din Boston, care a îndrumat oficialii vamali ai aeroportului Logan International Airport din oraș să permită pasagerilor din țările respective cu vize valabile să își continue călătoriile.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
trump