Dow Jones urcă, în premieră, peste pragul de 35.000 puncte

Dow Jones urcă, în premieră, peste pragul de 35.000 puncte
scris 10 mai 2021

Indicele Dow Jones  al bursei de la New York a urcat, luni, în premieră, peste pragul psihologic de 35.000 de puncte, continuând raliul de săptămâna trecută.

Dow Jones a urcat la un maxim istoric de 35.034 puncte în debutul tranzacțiilor, pe o piață mixtă. S&P 500 înregistra variații nesemnificative raportat la referința de vineri, în timp ce indicele sectorului tehnologic, Nasdaq, se deprecia cu 1,2%.

Indicele Dow Jones continuă seria de aprecieri de la finalul săptămânii trecute, în contextul în care datele sub așteptări privind piața muncii din SUA au atenuat temerile privind o eventuală majorare a dobânzilor în următoarea perioadă.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Creșterea numărului de locuri de muncă din SUA a încetinit pe neașteptate în aprilie, potrivit datelor oficiale.

Raportul privind ocuparea forței de muncă “ar trebui să întârzie orice discuție privind retragerea măsurilor de relaxare până când are loc o revenire decisivă a pieței muncii. Ca atare, continuăm să ne așteptăm la randamente pozitive pe piața de capital, dar cu prețul unei volatilități crescute pe termen scurt”, potrivit analiștilor Credit Suisse, citați de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
dow jones
djia
maxim istoric
piata muncii sua
majorare dobanzi