După un scurt moment de respiro, bursele europene reiau declinul

După un scurt moment de respiro, bursele europene reiau declinul
scris 18 mar 2020

Bursele europene reiau declinul abrupt în debutul tranzacțiilor de miercuri, după un moment de respiro în ședința de marți pe fondul măsurilor de stimulare anunțate în Europa și, mai ales, peste Ocean.

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu peste 3%.

CAC 40 (Paris) pierde 2,9%, DAX 30 (Frankfurt) sace cu 4,28%, iar FTSE 100 (Londra), cu 3,72%.

Acțiunile europene au urcat cu circa 2,3% marți, revenind de la un minim al ultimilor șapte ani datorită titlurilor din Spania, care a anunțat un plan de stimulare consistent pentru combaterea șocului economic provocat de coronavirus.

EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Oltenia va contesta în instanță AGA de la SIF Banat Crișana în care a fost decisă eliminarea pragului de deținere. Cronica unei Adunări caracterizată de gazde drept circ

Contractele futures pe indicii americani scad în jurul orei 10:30 (ora României) cu aproape 4%.

Acțiunile de pe Wall Street au închis marți în creștere, revenindu-și după cea mai slabă evoluție din ultimele trei decenii consemnată luni, investitorii salutând planurile Casei Albe prin care economia ar putea beneficia de până la 1.000 de miliarde de dolari pentru atenuarea impactului epidemiei de coronavirus

Administrația Trump analizează un pachet de măsuri de stimulare de peste 1.000 de miliarde de dolari, care include plăți către americani, potrivit unei surse apropiate situației. Anterior, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat reporterilor că guvernul analizează trimiterea de cecuri de 1.000 de dolari americanilor, în următoarele două săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
futures
burse
coronavirus
stimulare sua