EximBank și Agricover Credit majorează acordul de împrumut la 150 milioane lei

EximBank și Agricover Credit majorează acordul de împrumut la 150 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2018

EximBank și Agricover Credit au agreat prelungirea și suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părți îl au în derulare cu 50 milioane lei, la 150 milioane lei, pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 100 de milioane de lei și prelungirea perioadei de tragere cu încă patru luni, până la finele lunii august a anului viitor. În plus, compania va beneficia din partea EximBank și de o linie de trezorerie în valoare de două milioane de euro care-i va permite optimizarea costurilor financiare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Cele două instituții intră în al șaselea an de colaborare, scrie News.ro.

Statul s-a împrumutat până acum pe piața internă cu peste 18 miliarde lei. Finanțele estimează să atragă însă cel puțin dublu, iar Teodorovici lansează un apel către români: Cumpărați titluri Centenar! CITEȘTE ȘI Statul s-a împrumutat până acum pe piața internă cu peste 18 miliarde lei. Finanțele estimează să atragă însă cel puțin dublu, iar Teodorovici lansează un apel către români: Cumpărați titluri Centenar!

EximBank și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali.

În 2017, Agricover Credit a acordat finanțări în valoare de 1,37 miliarde lei unui număr de peste 2.300 de fermieri.

Agricover Credit este prima instituție financiară non-bancară specializată exclusiv în finanțarea agriculturii și este divizia de Agri-Finance a Agricover Holding.

”Creșterea remarcabilă a volumului de credite acordate de Agricover Credit în ultimii ani confirmă faptul că agricultura românească este în plină dezvoltare, iar fermierii au nevoie de soluții de creditare specializate care să le susțină creșterea productivității și, implicit, a performanței afacerilor. Continuarea parteneriatului cu EximBank și suplimentarea acordului de împrumut ne permit să menținem ritmul rapid de dezvoltare”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit.

Agricover Credit IFN este prima instituție financiară românească specializată în finanțarea sectorului agricol. Compania a acordat în 2017 plasamente în valoare de 1,37 miliarde de lei fermierilor români și a înregistrat un profit operațional de aproape 30 de milioane de lei, în creștere cu 19% față de anul 2016. În 2017, compania a deschis două noi sucursale în Timișoara și Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanțe în principalele regiuni agricole.

viewscnt
Afla mai multe despre
eximbank
agricover credit