Facebook pregătește lansarea unui sistem de plăți bazat pe criptomonede

Facebook pregătește lansarea unui sistem de plăți bazat pe criptomonede
scris 6 mai 2019

Facebook pregătește lansarea unui sistem de plăți bazat pe criptomonede și vrea să atragă investiții de 1 miliard de dolari de la companii precum Visa și MasterCard pentru o monedă virtuală proprie garantată cu numerar.

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), care citează persoane la curent cu proiectul, operatorul celei mai mari rețele de socializare discută cu “zeci” de firme din domeniul serviciilor financiare și cu e-comercianți în vederea lansării, pe propria platformă, a unui sistem de plăți bazat pe criptomonede.

Inițiativa, denumită “Proiectul Libra”, implică emiterea unei noi criptomonede de tip “stablecoin” (monedă stabilă – n.r.), care ar urma să fie ancorată la dolarul american pentru a preveni volatilitatea excesivă. Zvonuri privind lansarea unei monede virtuale FB Coin au apărut încă de anul trecut, însă nu au fost confirmate până în prezent.

A apărut RONCOIN, prima criptomonedă cu o paritate de 1 la 1 cu leul CITEȘTE ȘI A apărut RONCOIN, prima criptomonedă cu o paritate de 1 la 1 cu leul

Conform surselor citate de publicația americană, Facebook vrea să obțină 1 miliard de dolari de la investitori în sprijinul criptomonedei, printre companiile abordate aflându-se Visa și MasterCard, precum și procesatorul de plăți First Data.

“De asemenea, Facebook discută cu companii din e-comerț și cu dezvoltatori de aplicații pentru ca aceștia să accepte criptomoneda”, a precizat una dintre sursele WSJ, care a adăugat că Facebook caută să atragă investiții mai mici de la acești potențiali parteneri.

Utilizatorii rețelei de socializare își vor putea trimite unul altuia criptomonede și le vor putea utiliza pentru a cumpăra produse și servicii, atât pe platforma Facebook, cât și pe internet. 

Totodată, Facebook ar putea să își recompenseze utilizatorii cu propriul token în schimbul vizionării diverselor advertoriale, sau în schimbul interacțiunilor cu firmele care se promovează pe platformă, potrivit surselor menționate.

În condițiile în care aproape o treime din populația lumii are cont pe Facebook, un eventual sistem de plăți bazat pe FB Coin ar putea transforma comerțul electronic actual și ar fi cel mai important pas de până acum spre adoptarea la scară largă a monedelor virtuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
criptomoneda
fb coin
sistem plati criptomonede
fb stablecoin
proiect libra
monede virtuale