Finanțele realocă 28 mil lei pentru nouă bănci care au epuizat plafoanele din programul Prima Casă

Finanțele realocă 28 mil lei pentru nouă bănci care au epuizat plafoanele din programul Prima Casă
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2016

Ministerul Finanțelor realocă 28 de milioane lei din sumele acordate finanțatorilor în cadrul programului Prima Casă din 2016 către 9 bănci care și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile, informează instituția.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Finanțatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin și Banca Transilvania.

În condițiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul românilor ce vor să-și cumpere o locuință. Din sumele constituite pentru acoperirea necesităților de garantare în urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 bănci care și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile. Totodată, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei care va fi repartizat în favoarea finanțatorilor care își vor epuiza plafoanele allocate, anunță ministerul.

Anul acesta, până la data de 30 iunie, au fost acordate în cadrul programului Prima Casă un număr de 21.976 de garanții în valoare de 2 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
prima casă
realocare sume
bănci