GRAFIC După un val de scăderi din cauza epidemiei de coronavirus, acțiunile europene ating un nivel record

GRAFIC După un val de scăderi din cauza epidemiei de coronavirus, acțiunile europene ating un nivel record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 feb 2020

Acțiunile europene au urcat joi la un nivel record, în pofida epidemiei de coronavirus, care a declanșat, anterior, un val de scăderi. Optimismul investitorilor este stimulat de o serie de rezultate financiare pozitive, dar și de înjumătățirea unor tarife la importurile americane, anunțată joi de China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat, intraday, cu până la 0,7%, la 426,7 puncte. Ulterior, avansul față de miercuri s-a temperat, coborând la circa 0,3%.

Indicele CAC 40 al bursei de la Paris este în urcare cu 0,6%, creștere similară cu cea a indicelui DAX, al bursei de la Frankfurt. La Londra, avansul este de 0,17%.

GRAFIC După un val de scăderi din cauza epidemiei de coronavirus, acțiunile europene ating un nivel record

Stoxx 600 a urcat, săptămâna aceasta, în fiecare ședință de tranzacționare, după ce, săptămâna anterioară, a înregistrat un declin puternic. Mai exact, săptămâna trecută, Stoxx 600 a coborât cu peste 3%, cel mai abrupt declin săptămânal din ultimele 6 luni.

EXCLUSIV OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție

"Veștile pozitive se adună și ne-am crescut expunerea la risc în ultimele 2 zile. Datele economice rămân solide deocamdată, deși coronavirus va avea un impact negativ temporat asupra creșterii", spune Ulrich Urbahn, director cercetare la Joh Berenberg Gossler&Co, citat de Bloomberg.

Acțiunile ArcelorMittal cresc cu până la 10%, în contexul în care compania anticipează creșterea cererii de oțel anul acesta și se alteaptă ca efectele epidemiei de coronavirus din China să fie temporare.

Acțiunile UniCredit urcă cu aproape 5% după ce banca italiană a anunțat că intenționează să ofere mai mulți bni acționarilor, prin dividende și răscumpărări de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
atoxx 600
record