Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut
scris 17 oct 2019

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut joi la 3,03%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

Miercuri, ROBOR la 3 luni a fost cotat la 3,04%.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,09% de la 3,11%.

Fotografia la 9 luni a fondurilor închise de investiții listate la BVB. Profit-mamut la Fondul Proprietatea, penalizări ale investitorilor preț de 50% din valoare și active nete în stagnare pentru SIF Banat Crișana CITEȘTE ȘI Fotografia la 9 luni a fondurilor închise de investiții listate la BVB. Profit-mamut la Fondul Proprietatea, penalizări ale investitorilor preț de 50% din valoare și active nete în stagnare pentru SIF Banat Crișana

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referință trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia a crescut la 2,66%, de la 2,63%.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr