Indicele Robor la 3 luni a scăzut la 2%, cel mai mic nivel din 14 noiembrie

Indicele Robor la 3 luni a scăzut la 2%, cel mai mic nivel din 14 noiembrie
scris 8 ian 2018

Indicele Robor la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la nivelul de 2%, cel mai mic din 14 noiembrie 2017, potrivit datelor publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Robor la 3 luni este indicatorul principal în funcție de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei, scrie News.ro.

Vineri, indicele a scăzut la 2,01%. Nivelul atins luni, 2%, este cel mai mic din 14 noiembrie 2017, când a fost 1,92%.

Piața muncii din SUA a încetinit în decembrie, însă șomajul redus și salariile mai mari cresc șansele ca Fed să majoreze dobânda în martie CITEȘTE ȘI Piața muncii din SUA a încetinit în decembrie, însă șomajul redus și salariile mai mari cresc șansele ca Fed să majoreze dobânda în martie

Totodată, indicele Robor la 6 luni a scăzut luni la 2,23%, cel mai mic din 16 noiembrie, când a fost 2,19%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară, iar creșterea acestui indicator va duce la un avans al ratelor în cazul creditelor în lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
robor
bnr