Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă
scris 24 nov 2022

Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 7,88%, de la 7,89%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.

Indicele ROBOR la 6 luni a stagnat la 8,08%.

Un liberal vrea să taie banii de cercetare de la buget pentru 5 din cele mai importante universități din țară, inclusiv de la București și Cluj-Napoca, pe motiv că au proiecte cu Institutul Confucius, din China CITEȘTE ȘI Un liberal vrea să taie banii de cercetare de la buget pentru 5 din cele mai importante universități din țară, inclusiv de la București și Cluj-Napoca, pe motiv că au proiecte cu Institutul Confucius, din China

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituțiile bancare din România, în lei, iar evoluția sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piață.

Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) crește de la 2,65% la 4,06%.

IRCC este calculat în funcție de dobânda medie la care se împrumută băncile între ele și este aplicat cu o întârziere de un trimestru față de perioada de referință. Indicele este stabilit zilnic de BNR, ca medie aritmetică a cotațiilor folosite de zece bănci selectate de Banca Națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
bnr