Klarna, prezent și în România, taie și mai puternic din evaluare, căutând bani

Klarna, prezent și în România, taie și mai puternic din evaluare, căutând bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2022

Furnizorul suedez de plăți și soluții de retail banking Klarna, la un moment dat cel mai valoros “unicorn” european, caută să ridice o nouă rundă de finanțare, dar la o evaluare de aproximativ 6,5 miliarde de dolari, o fracțiune din cele 46 de miliarde de dolari la care a fost evaluată cu doar un an în urmă,

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Acordul de 600 de milioane de dolari, care este în curs de finalizare, va implica inclusiv Sequoia Capital și Mubadala din Abu Dhabi, conform FT.

Scăderea dramatică a valorii a ceea ce a fost una dintre cele mai valoroase companii private din Europa evidențiază inversarea extremă a sentimentului față de start-up-urile care consumă numerar.

În urmă cu două săptămâni a fost anunțat că Klarna caută să ridice o nouă rundă de finanțare la o evaluare de 15 miliarde dolari.

VIDEO Fondatoarea OneCoin, poreclită “regina cripto”, adăugată de FBI pe lista celor mai căutate persoane din lume. Anterior, mediatizare în România CITEȘTE ȘI VIDEO Fondatoarea OneCoin, poreclită “regina cripto”, adăugată de FBI pe lista celor mai căutate persoane din lume. Anterior, mediatizare în România

Acesta este semnificativ mai mică decât evaluarea de la ultima rundă, din iunie 2021, care a fost de peste 45 de miliarde de dolari, conform WSJ.

În februarie a fost anunțat că Klarna ar putea atrage fonduri suverane și de pensii printre noii investitori. În urma noii finanțări, era arătat atunci, evaluarea Klarna ar putea ajunge la 50-60 de miliarde de dolari, compania consolidându-și astfel prima poziție în Top-ul unicornilor europeni.

Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții CITEȘTE ȘI Apple cumpără un startup care creează sau modifică muzică prin inteligență artificială. Gigantul și-a redus puternic anul trecut bugetul de achiziții

Vara trecută, Klarna a atras 639 milioane de dolari de la un grup de investitori condus de SoftBank, la o evaluare post-investiție de 45,6 miliarde de dolari. La runda de finanțare anterioară, în primăvara anului 2021, compania fusese evaluată la 31 miliarde de dolari.

Tot vara trecută, Klarna a intrat pe piața românească de e-comerț printr-un serviciu de comparare produse dedicat comercianților.

Printre investitorii startup-ului suedez se numără Sequoia Capital, Visa, Dragoneer Investment Group, Ant Group, precum și rapperii americani Snoop Dogg și A$AP Rocky.

Tot acum, Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, celebra casă de discuri care l-a ajutat pe rapperul american să își lanseze cariera muzicală.

Klarna este cel mai mare “unicorn” - companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari - din Europa și al doilea cel mai mare startup din domeniul financiar din lume, după procesatorul american de plăți Stripe.

viewscnt
Afla mai multe despre
klarna
unicorn
fintech
snoop dog