Atenționare de călătorie transmisă de MAE - Furtuni și vânt pe mare, în Grecia; cursele maritime din mai multe porturi, suspendate

Atenționare de călătorie transmisă de MAE - Furtuni și vânt pe mare, în Grecia; cursele maritime din mai multe porturi, suspendate
scris 16 ian 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul elen de Meteorologie a prognozat, începând de marți, furtuni și vânt pe mare. Urmare a intensificării vântului, sunt suspendate cursele maritime din porturile Pireu, Rafina, Lavrio, Agia Marina, Nea Styra, Kavala-Thassos.

Potrivit MAE, Serviciul elen de Meteorologie a prognozat, începând cu data de 15 ianuarie 2019, furtuni și vânt pe mare de 9 Beaufort (viteză de aproximativ 75-88 km/h și valuri înalte de cca. 10 m, care se răstoarnă), scrie News.ro.

”Având în vedere prognoza de intensificare a vântului, cetățenii români care au planificate deplasări cu feribotul sunt îndrumați să contacteze în prealabil firmele de transport naval”, anunță MAE.

ULTIMA ORĂ VIDEO Parlamentul britanic respinge într-un vot istoric și copleșitor acordul Brexitului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Parlamentul britanic respinge într-un vot istoric și copleșitor acordul Brexitului

Potrivit Ministerului, sunt suspendate cursele maritime din porturile Pireu, Rafina, Lavrio, Agia Marina, Nea Styra, Kavala-Thassos.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
atentionare de calatorie