Oficialii americani conduc discuții urgente pentru salvarea First Republic Bank. Acțiunile cresc. UPDATE Acțiunile au scăzut drastic și au fost suspendate

Oficialii americani conduc discuții urgente pentru salvarea First Republic Bank. Acțiunile cresc. UPDATE Acțiunile au scăzut drastic și au fost suspendate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 apr 2023

Autoritățile americane coordonează discuții urgente pentru salvarea First Republic Bank (FRC), după o nouă prăbușire a acțiunilor la bursă la începutul săptămânii, în condițiile în care eforturile sectorului privat pentru menținerea băncii pe linia de plutire nu au produs încă rezultatele scontate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE ora 19.21 Acțiunile băncii americane First Republic Bank au scăzut drastic, cu 50%, și au fost suspendate de la tranzacționare, în condițiile în care speranțele pentru un acord de salvare care ar putea menține banca pe linia de plutire s-au diminuat, transmite CNBC. 

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din SUA (FDIC), Departamentul Trezoreriei și Rezerva Federală se numără printre organismele guvernamentale care, în ultimele zile, au început să orchestreze întâlniri cu companii financiare cu privire la punerea la punct a unui plan de salvare pentru creditorul cu probleme, scrie Reuters, care citează surse la curent cu discuțiile.

Implicarea guvernului contribuie la aducerea mai multor părți la masa negocierilor, inclusiv bănci și firme de private equity, au precizat sursele menționate.

Buget în criză - Veniturile au un minus de 13,1% față de program la trei luni, situație cu care România s-a mai confruntat în pandemie, când firmele au amânat masiv plata taxelor. Situație gravă la fonduri UE și PNRR CITEȘTE ȘI Buget în criză - Veniturile au un minus de 13,1% față de program la trei luni, situație cu care România s-a mai confruntat în pandemie, când firmele au amânat masiv plata taxelor. Situație gravă la fonduri UE și PNRR

Nu este clar dacă guvernul american ia în considerare participarea la o eventuală salvare a First Republic de către sectorul privat. Cu toate acestea, angajamentul guvernului i-a încurajat pe directorii First Republic, care se străduiesc să pună la punct un acord pentru a evita o preluare de către autoritățile de reglementare, a declarat una dintre surse.

Acțiunile băncii se apreciau cu 8% în tranzacțiile pre-market vineri.

Discuțiile pe marginea unui acord de salvare s-au intensificat în această săptămână, după ce First Republic a raportat ieșiri de depozite de peste 100 miliarde de dolari în primul trimestru.

Valoarea acțiunilor First Republic s-a prăbușit cu 57% în ultimele cinci zile și cu 95% de la începutul anului. Banca americană, cu active de peste 210 de miliarde de dolari la finele anului trecut, a fost ținta mai multor runde de vânzări agresive după falimentul Silicon Valley Bank (SVB) și închiderea Signature Bank de către autorități.

RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar un contract pentru împrumuturi de 500 milioane euro CITEȘTE ȘI RCS&RDS a semnat cu un sindicat bancar un contract pentru împrumuturi de 500 milioane euro

First Republic a devenit epicentrul crizei bancare regionale din SUA luna trecută, după ce clienții bogați pe care i-a curtat pentru a-și alimenta creșterea fulminantă au început să retragă depozitele și au lăsat banca în dificultate.

Băncile de pe Wall Street au încercat să găsească o soluție pentru First Republic de când 11 dintre cei mai mari creditori din SUA au depus 30 de miliarde de dolari la bancă, pe 16 martie, într-un efort de a calma temerile legate de soliditatea sistemului bancar american.

Wall Street Journal a relatat, la începutul săptămânii, că First Republic s-a oferit să-și vândă împrumuturile sau titlurile de valoare la prețuri peste ratele pieței către 11 bănci, ca parte a unui nou plan de supraviețuire.

De asemenea, Bloomberg a relatat că banca ia în considerare vânzarea de active de 50 până la 100 de miliarde de dolari în cadrul planului de salvare.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
first republic bank
salvare first republic
criza bancara sua
faliment svb
prabusire actiuni first republic bank