Optimismul legat de un acord SUA-China ridică bursele și cotațiile petrolului

Optimismul legat de un acord SUA-China ridică bursele și cotațiile petrolului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mar 2019

Acțiunile europene sunt în creștere luni, urmând evoluția pozitivă de pe bursele asiatice, pe fondul informațiilor privind conturarea unui acord care ar pune capăt războiului SUA-China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 este în urcare cu 0,35%, tranzacționându-se în jurul maximului din octombrie 2018. Bursa de la Frankfurt crește cu 0,25%, cea de la Paris cu 0,6%, iar cea de la Londra, cu 0,8%.

Cotațiile petrolului sunt și ele în creștere după declinul de săptămâna trecută, susținute și de depecierea dolarului, după o scădere de circa 3% săptămâna trecută.

Vâlcov, despre contestația adresată Standard & Poors’s privind ratingul: Un demers corect, să vedem dacă bugetul va fi aprobat. Din cauza președintelui Iohannis, România nu are buget și acesta este un punct vulnerabil CITEȘTE ȘI Vâlcov, despre contestația adresată Standard & Poors’s privind ratingul: Un demers corect, să vedem dacă bugetul va fi aprobat. Din cauza președintelui Iohannis, România nu are buget și acesta este un punct vulnerabil

Referința globală Brent urcă cu 0,85%, la 65,6 dolari pe baril, iar petrolul american West Texas Intermediate crește cu 0,6%, la 56,1 dolari pe baril. 

În Asia, bursa de la Shanghai a crescut cu 1,12%, indicele Hang Seng al bursei de la Hong Kong a avansat cu 0,5%, iar Nikkei, al bursei de la Tokyo, a urca cu 1,02%.

Potrivit unor surse citate de presa internațională, Statele Unite și China sunt aproape de un acord comercial care ar putea duce la eliminarea majorității tarifelor americane, dacă Beijingul își va respecta angajamentele, de la protejarea drepturilor de proprietate intelectuală la achiziția unui volum semnificativ de produse americane, 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
acord sua-china
cotatii petrol
pret petrol