Pentru prima dată, Bursa București extinde indicii BET și BET-TR de la 10 la la 12 companii. Conpet și MedLife, noile companii care fac parte din indicii principali

Pentru prima dată, Bursa București extinde indicii BET și BET-TR de la 10 la la 12 companii. Conpet și MedLife, noile companii care fac parte din indicii principali
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2017

Bursa de Valori București extinde pentru prima dată indicii BET și BET-TR de la 10 la la 12 companii, Conpet și MedLife fiind noile companii care fac parte din indicii principali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Este pentru prima dată când numărul constituenților indicilor BET și BET-TR depășește 10 companii. Această modificare este rezultatul eforturilor de modernizare întreprinse de BVB cu privire la indicii reprezentativi ai pieței locale, adoptate la sfârșitul anului trecut, însoțite de îndeplinirea de către companiile eligibile a standardelor calitative și cantitative impuse de BVB,” afirmă Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

”Terenul pentru creșterea numărului de companii incluse în indici a fost pregătit încă de anul trecut, când a fost introdus un nou BET cu componență variabilă, alături de o listă revizuită a companiilor eligibile și în plus, a avut loc cel mai mare IPO a unei companii private,” arată și Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București.

Warren Buffett a cumpărat acțiuni de 12 miliarde de dolari după alegerile din SUA CITEȘTE ȘI Warren Buffett a cumpărat acțiuni de 12 miliarde de dolari după alegerile din SUA

Cele două noi companii din indicii principali, BET și BET-TR, sunt Conpet (simbol bursier COTE)  și MedLife (simbol bursier M). Conpet are ca principală activitate transportul prin conducte și pe calea ferată a țițeiului intern și din import, gazolinei, condensatului și etanului lichid către rafinăriile din România, în timp ce Medlife este cel mai mare operator privat de servicii de sănătate din România.

Ponderile simbolurilor din componența indicilor vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din 10 martie 2017.

Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de 10 martie 2017 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din 20 martie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
conpet
medlife
indici