AAGES Târgu Mureș vizează distribuirea unui dividend cu randament net de aproape 5%

AAGES Târgu Mureș vizează distribuirea unui dividend cu randament net de aproape 5%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 mar 2019

Producătorul de instalații industriale AAGES intenționează să distribuie sub formă de dividende suma de 1,5 milioane lei și va derula un program de răscumpărare pentru 0,5% din acțiunile proprii, titlurile achiziționate urmând să fie distribuite personalului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al companiei AAGES Târgu Mureș (AAG), listată la Bursa de Valiori București în vara anului 2017, a convocat pentru 24-25 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, având pe ordinea de zi inclusive repartizarea profitului net obținut în 2018. Astfel, societatea ar urma să distribuie dividende în valoare însumată de 1,50 milioane lei, în timp ce 2,81 milioane lei îl reprezintă rezultatul reportat.

Dividendul brut propus cu data a plății 4 iunie este de 0,1500 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere al titlurilor AAGES, de 2,91 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament de 4,90%. Pentru investitorii care au achiziționat aceste titluri în oferta publică de listare derulată în vara anului 2017 la prețul de 3,7050 lei/acțiune, randamentul net este încă și mai mic, de 3,85% și nu compensează declinul de 21,46% al acestor titluri de la listare până în prezent.

Oil Terminal, o propunere de dividend cât o șicană și o mică pagubă pentru investitorii de pe bursă CITEȘTE ȘI Oil Terminal, o propunere de dividend cât o șicană și o mică pagubă pentru investitorii de pe bursă

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor programată pentru aceeași zi conducerea producătorului de instalații de încălzire prin inducție propune acționarilor derularea unui program de răscumpărări pentru 0,50% din acțiunile societății în vederea acordării ulterioare a acestora către personal în cadrul unui program de cointeresare și fidelizare a angajaților-cheie.

Fondată acum un sfert de veac de un grup de ingineri și cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat pentru filiala din Târgu Mureș a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, AAGES îl are ca acționar majoritar pe Gabor Molnar, care, prin AAGES Head Invest, controlează aproape 55% din capitalul social.

viewscnt
Afla mai multe despre
aages
bvb
bursa
dividende