Acționarii Bursei de la Londra sunt de acord cu preluarea Refinitiv, o tranzacție evaluată la 27 miliarde de dolari

Acționarii Bursei de la Londra sunt de acord cu preluarea Refinitiv, o tranzacție evaluată la 27 miliarde de dolari
scris 27 nov 2019

Acționarii Bursei de la Londra (LSE) au votat în favoarea achiziționării companiei de analiză a datelor Refinitiv, o tranzacție de 27 miliarde de dolari, menită să extindă activitățile de tranzacționare ale operatorului LSE, transmite Reuters.

În unanimitate, Consiliul de Administrație a recomandat tranzacția cu Refinitiv, deoarece reprezintă "o oportunitate convingătoare", în beneficiul acționarilor și al companiei, a declarat președintele LSE, Don Robert, scrie Agerpres.

Năstase, Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România: Sunt unii care îți iau \ CITEȘTE ȘI Năstase, Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România: Sunt unii care îți iau "taxă de șmecher" la graniță dacă vrei să imporți curent

Un acționar a întrebat dacă pur și simplu LSE își extinde activitatea pentru a evita să devină o viitoare țintă de preluare.

"Simțim cu hotărâre că tranzacția este benefică pentru interesele strategice pe termen lung ale London Stock Exchange, ne va da oportunitatea de a avea o afacere într-adevăr de nivel global", a afirmat directorul general al LSE, David Schwimmer.

De asemenea, directorii LSE au respins temerile unor acționari privind capacitatea Bursei de la Londra de a face o preluare de succes, Schwimmer declarând că este extrem de încrezător că integrarea LSE și a Refinitiv va fi bine gestionată.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de la londra
refinitiv