Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat reînnoirea mandatului Franklin Templeton

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat reînnoirea mandatului Franklin Templeton
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2021

Acționarii Fondului Proprietatea au aprobat, în Adunarea Generală a Acționarilor, termenii cheie ai unui nou mandat de administrator pentru Franklin Templeton International Services S.À R.L pe o perioadă de doi ani, începând cu 1 aprilie 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acesta este al unsprezecelea an de când Franklin Templeton administrează Fondul Proprietatea, mandatul inițial de administrare fiind semnat în 2010, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

„Comitetul Reprezentanților apreciază rezultatele obținute de Franklin Templeton în calitate de administrator al Fondului Proprietatea și eforturile sale în vederea îmbunătățirii standardelor de guvernanță corporativă, transparență și profitabilitate ale companiilor din portofoliu. Odată cu atragerea a numeroși noi investitori locali și internaționali, privați si instituționali, Fondul a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieței de capital din România si va continua acest lucru în vederea susținerii listărilor ulterioare ale companiilor de stat românești la Bursa de Valori București. Sub administrarea profesionistă a Franklin Templeton, Fondul Proprietatea va continua să aducă valoare și beneficii tuturor părților interesate în viitor", spune Ilinca von Derenthall, Președinte al Comitetului Reprezentanților.

În perioada următoare va fi organizată o nouă Adunare Generală a Acționarilor, care va fi convocată în săptămânile următoare și la care acționarii vor fi chemați să voteze cu privire la condițiile detaliate ale mandatului incluse în proiectul contractului de administrare.

"În viitor, vom continua să ne concentrăm pe administrarea participațiilor în companiile din portofoliu pentru a genera cele mai bune rezultate posibile pentru investitori. Avem un angajament ferm privind susținerea profesionalismului, guvernanței corporative și transparenței și credem că acest lucru ne va permite să generăm mai multă valoare pentru acționari prin inițiative precum listarea companiilor din portofoliu, cum ar fi Hidroelectrica și Salrom”, spune Johan Meyer, CEO Franklin Templeton București și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

CONFIRMARE Un nou jucător - Retailerul Anson\'s, deținut de Peek&Cloppenburg, intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Un nou jucător - Retailerul Anson's, deținut de Peek&Cloppenburg, intră în România

Fondul Proprietatea a fost listat pe două burse (Bursa de Valori București în 2011 și London Stock Exchange în 2015).

Prețul acțiunii a atins un maxim istoric de 1,8780 lei pe acțiune la 15 iulie 2021, cu mult peste 1,00 lei pe acțiune, care era valoarea nominală a acțiunii la înființarea Fondului, consolidând astfel performanța constantă din ultimii 11 ani.

La 31 august 2021, randamentul total al prețului acțiunilor a fost de 512,28%, calculat de la listarea Fondului pe BVB la 25 ianuarie 2011, în timp ce randamentul total al VAN pe acțiune a fost de 187,51%, calculat începând cu 31 decembrie 2010.

Discountul de tranzacționare față de VAN a scăzut semnificativ de la 55,67% în 2011 până la 3,80% YTD. În 2021, prețul acțiunilor a atins o performanță impresionantă, atingând o nouă etapă istorică pentru Fond: tranzacționarea la primă.

De la preluarea mandatului de administrare a Fondului Proprietatea de către Franklin Templeton în septembrie 2010, Fondul a efectuat distribuții brute semnificative de numerar de 2,05 miliarde dolari (7,58 miliarde lei) către acționari și a finalizat unsprezece programe de răscumpărare, al doisprezecelea fiind în curs, în valoare de peste 7,27 miliarde lei.

Între 1 ianuarie 2011 și 31 august 2021, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiunile Fondului a reprezentat mai mult de 24,3% din valoarea totală a tranzacțiilor pe BVB, în timp ce volumul tranzacționat cu acțiunile Fondului a reprezentat 33,8% din volumul total de acțiuni tranzacționat pe BVB.

"Sub condiția aprobării de către acționari a termenilor detaliați ai mandatului la noua Adunare Generală a Acționarilor, Franklin Templeton se va concentra în viitor pe colaborarea și mai strânsă cu companiile din portofoliu existent și va continua să impulsioneze reformele și îmbunătățirea standardelor de guvernanță corporativă, transparența și profesionalism cu obiectivul de a crește profitabilitatea și randamentele pentru acționari", arată Fondul.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
franklin templeton international services