Acționarii TeraPlast Bistrița aprobă majorarea de capital cu acțiuni gratuite

Acționarii TeraPlast Bistrița aprobă majorarea de capital cu acțiuni gratuite
scris 30 apr 2020

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast va acorda acționarilor o acțiune gratuită în contul a fiecare 3 titluri deținute.

Adunările Generale Extraordinare ale Acționarilor de la TeraPlast Bistrița (TRP) au aprobat ca întreg profitul net de 9,67 milioane lei realizat anul trecut să meargă la rezerva legală și ca rezultat reportat. Totuși, compania este în măsură să realizeze o majorare de capital social în valoare de 40,54 milioane lei, prin emiterea a 405,39 milioane acțiuni noi care vor fi alocate cu titlu gratuit acționarilor. Astfel, la jumătatea lunii august, acționarii ar urma să primească câte o acțiune gratuită la fiecare 3,3 titluri deținute.

Compania a surprins plăcut la raportarea trimestrială, când a surmontat începutul crizei de coronavirus și a reușit să obțină venituri din contractele cu clienții de 208,94 milioane lei, în urcare cu 19,64% față de cele de 174,64 milioane lei din intervalul similar al anului precedent. De asemenea, profitul net al TeraPlast a avut un salt de 85,50%, la 6,14 milioane lei, de la 3,31 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa