Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni

Acțiunile europene au închis la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 apr 2016

Acțiunile marilor companii europene au închis marți la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, susținute de titlurile din sectorul energetic, în contextul în care cotațiile petrolului au înregistrat creșteri semnificative, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a avansat cu circa 1,5%, aceasta fiind a doua creștere zilnică consecutivă. Luni, indicele a închis în urcare cu 0,4%, după ce în debutul tranzacțiilor a coborât cu până la 1,2%.

“Acțiunile globale urmează traiectoria petrolului, în condițiile în care una dintre cele mai neașteptate evoluții pozitive a devenit posibilă. Abilitatea piețelor de a ignora surplusul de ofertă demonstrează că, atunci când piața vrea acest lucru, fundamentele sunt lăsate pe locul doi, în favoarea emoțiilor și sentimentului”, spune Joshua Mahony, analist la IG Group.

Prețul petrolului Brent, cu livrare în iunie, a crescut cu 2,2%, la 44,2 dolari pe baril, în timp ce, la New York, West Texas Intermediate (WTI) - cu livrare în mai, a avansat cu 3%, la 41,2 dolari pe baril.

Indicele Stoxx Europe 600 Oil and Gas, al sectorului de petrol și gaze, a avansat cu 1,9%, pe fondul evoluției pozitive a prețului petrolului.

După un declin puternic înregistrat luni dimineața, petrolul a recuperat încă din a doua jumătate a ședinței de ieri, în mare parte, scăderea provocată de eșecului negocierilor marilor exportatori, care nu au reușit să ajungă, la reuniunea de duminică, la un acord privind plafonarea producției.

Avansul de astăzi al cotațiilor petrolului a fost sprijinit și de o grevă a muncitorilor din domeniul petrolier din Kuweit, care a continuat marți pentru a treia zi consecutiv, ca urmare a unei reforme legate de salariile din sectorul public. Astfel, producția de petrol a țării s-a redus în ultimele zile la circa 1,5 milioane de barili/zi, aproximativ jumătate din producția medie zilnică de luna trecută, potrivit Reuters.

Standardele de contabilitate s-au schimbat, discount-urile la SIF-uri rămân CITEȘTE ȘI Standardele de contabilitate s-au schimbat, discount-urile la SIF-uri rămân

Indicele  FTSE 100, al bursei de la Londra, a urcat cu 0,8% peste referință, indicele CAC 40 de la Paris a avut o creștere de 1,3%, iar indicele german DAX a avansat cu 2,7%.

Pe bursa de la Paris, acțiunile producătorul francez de cosmetice L’Oreal au crescut puternic, cu peste 5%, după ce compania a raportat o creștere a vânzărilor de peste 4% în primul trimestru și a anunțat că, potrivit estimărilor, va înregistra performanțe peste cele ale pieței în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
petrol
brent
wti
stoxx europe 600
burse