Acțiunile europene au închis pe roșu pentru a doua ședință consecutiv, iar petrolul a revenit pe scădere

Acțiunile europene au închis pe roșu pentru a doua ședință consecutiv, iar petrolul a revenit pe scădere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 mar 2016

Acțiunile europene au închis în coborâre marți, pentru a doua ședință consecutiv, în contextul în care prețul petrolului a revenit pe scădere după un avans semnificativ înregistrat în prima parte a zilei și al veștilor proaste venite din China, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu circa 1%, după ce luni a închis în scădere cu 0,25%. Săptămâna trecută, indicele a avansat cu peste 3%

Indicele FTSE 100, al bursei de la Londra, a coborât cu 0,92%, DAX 30 (Frankfurt) cu 0,88%, iar CAC 40 (Paris) cu 0,86%.

Cotația petrolului Brent, de referință pe bursa de la Londra, a scăzut cu 2,5%, la 39,8 dolari pe baril, după ce pe parcursul zilei a atins un nou maxim al anului 2016, de aproape 41,5 dolari pe baril. La bursa din New York, cotația petrolului West Texas Intermediate (WTE) a coborât cu 3,3%, la 36,7 dolari/baril, după ce avansase în prima partea a zilei până la 38,4 dolari/baril.

Scăderea prețului petrolului a venit după ce Goldman Sachs a avertizat, într-un raport, că avansul prețurilor petrolului este prematur și nesustenabil.

Totodată, comerțul internațional al Chinei a avut o evoluție cu mult sub așteptările economiștilor în februarie. Astel, exporturile Chinei au coborât cu 25,4% raportat la aceeași lună din 2015, procentaj dublu față de estimările analiștilor, în timp ce importurile s-au redus cu 13,8%, înregistrând a 16-a scădere consecutivă. Declinul exporturilor a fost cel mai mare începând cu mai 2009, însă a survenit pe fondul reducerii semnificative a activității companiilor în timpul festivităților pentru Anul Nou Lunar. Totodată, importurile au coborât cu 13,8%.

Vânzările de  automobile, un indicator important în ceea ce privește evoluția cererii pentru carburanți, au scăzut cu 3,7%, până la 1,37 milioane de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
actiuni
stoxx europe 600
ftse 100
dax 30
cac 40