Bursele din Londra și Frankfurt ar putea ajunge la un acord de fuziune săptămâna viitoare

Bursele din Londra și Frankfurt ar putea ajunge la un acord de fuziune săptămâna viitoare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 mar 2016

Deutsche Boerse, proprietarul bursei de la Frankfurt, și London Stock Exchange (LSE), operatorul piaței de capital de la Londra  ar putea anunțat oficial un acord de fuziune săptămâna viitoare, potrivit unor surse apropiate situației citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a fuziunii, cele două companii ar urma să își reducă cheltuielile cu peste 300 de milioane de euro. Reducerile de costuri ar urma să aibă loc treptat, pe parcursul mai multor ani.

"Reducerea costurilor ca urmare a sinergiei va depăși, în mod clar, suma de 300 de milioane de euro care era vizată de posibila fuziune Deutsche Boerse - NYSE în 2011", a afirmat una dintre surse, adăugând că multe activități sunt totuși complementare.

Potrivit unor informații apărute în presa internațională, LSE și Deutsche Boerse au confirmat la finele lunii februarie că poartă discuții avansate în vederea unei fuziuni. Tranzacția ar da naștere unui operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

Fuziunea ar urma să aibă loc printr-un schimb de acțiuni, urmând ca acționarii Deutsche Boerse să dețină o participație de 54,4% la noul holding, iar cei ai LSE 45,6%.

Săptămâna trecută, operatorul bursier american Intercontinental Exchange (ICE) a anunțat că analizează posibilitatea lansării unei contraoferte pentru LSE.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche boerse
lse
bursa
london stock exchange
fuziune
acord
frankfurt