Acțiunile europene au urcat la maximul de la finele lunii februarie

Acțiunile europene au urcat la maximul de la finele lunii februarie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 apr 2018

Acțiunile europene au închis ședința de marți la cel mai ridicat nivel de la finele lunii februarie, în contextul în care investitorii și-au mutat atenția de la tensiunile geopolitice către tranzacții și rezultate financiare. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 0,8%, la 380,77 puncte, cel mai ridicat nivel din 27 februarie. Bursa de la Frankfurt a crescut cu 1,6%, cea de la Paris a urcat cu 0,8%, iar bursa londoneză a avut un avans de 0,4%.

Senatorul Florin Cîțu: Puterea pregătește naționalizarea pensiilor private. Opționalizarea banilor acumulați la Pilonul II, improbabilă CITEȘTE ȘI Senatorul Florin Cîțu: Puterea pregătește naționalizarea pensiilor private. Opționalizarea banilor acumulați la Pilonul II, improbabilă

Acțiunile băncilor italiene au crescut cu 1,7% după ce Intesa Sanpaolo, cel mai mare creditor din Italia, a încheiat un acord cu firma de recuperare creanțe suedeză Intrum, care vizează atât curățarea bilanțului Intesa, dar și crearea unui joint venture. Mai exact, acordul prevede crearea unei companii mixte prin combinarea diviziei de recuperare creanțe a Intesa cu operațiunile Intrum din Italia. Totodată, Intesa va ceda, potrivit acordului, credite nepeeformante de aproape 11 milioane euro, ceea ce îi va permirte să își reducă rata NPL sub 10%. Valoarea tranzacției este de 3,6 miliarde euro, divizia de recuperare creanțe a băncii italiene fiind evaluată la jumătate de miliard de euro, iar portofoliul de credite de neperformante, la 3,1 miliarde de euro.

Grupul farmaceutic Sanofi au rucat cu 0,6% la Paris după ce a anunțat că este în negocieri exclusive cu fondul american de private equity Advent International pentru vânzarea diviziei europene de medicamente generice, Zentiva, prezentă și pe piața din România.

Acțiunile Lagardèr au crescut și ele cu 1,2% după ce grupul francez din domeniul media a anunțat că va vinde o parte dintre posturile de radio din Europa de Est, inclusiv cele din România, către Czech Media Invest. Pe piața locală, grupul deține Europa FM, Virgin Radio și Vibe FM.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
sanofi
lagarder
europa fm
radio
trump
burse