Acțiunile europene încep săptămâna pe verde, susținute de revenirea cotațiilor petrolului

Acțiunile europene încep săptămâna pe verde, susținute de revenirea cotațiilor petrolului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 sep 2016

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere, susținute de evoluția pozitivă a cotațiilor petrolului, în contextul în care speranțele investitorilor legate de un eventual acord între producători au fost alimentate de președintele Venezuelei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a avansat cu peste 1%, companiile din sectorul materiilor prime și cel al petrolului și gazelor având cele mai favorabile evoluții.

Prețurile din ambele sectoare menționate au beneficiat și de scăderea dolarului. Bloomberg Dollar Index, care surprinde evoluția monedei americane în raport cu principalele valute, a coborât astăzi cu circa 0,3%.

Cotațiile petrolului au urcat cu circa 2%, în urma declarațiilor făcute de președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, potrivit căruia Organizația Tărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alți producători majori din domeniul petrolier sunt foarte aproape de a ajunge la o înțelegere pentru stabilizarea prețurilor.

Membrii OPEC vor avea o întâlnire informală la finele acestei luni, în Algeria. O lună mai târziu, OPEC va organiza o reuniune la Viena, la care ar putea participa și Rusia.

În același timp, acțiunile Deutsche Bank au continuat să scadă și luni, pierzând aproape 3%. Deutsche Bank au scăzut puternic vineri, după ce Departamentul american al Justiției a cerut celei mai mari bănci din Germania să plătească 14 miliarde de dolari (12,5 miliarde euro) pentru soluționarea unui litigiu legat de creditele imobiliare toxice vândute înainte de criza din 2007-2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
stoxx europe 600
actiuni
bursa
deutsche bank
venezuela