Acțiunile Kraft Heinz, al cincilea mare jucător din industria alimentară, se prăbușesc cu peste 28%

Acțiunile Kraft Heinz, al cincilea mare jucător din industria alimentară, se prăbușesc cu peste 28%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 feb 2019

Acțiunile Kraft Heinz, al cincilea mare jucător din industria alimentară, s-au depreciat cu peste 28% în debutul tranzacțiilor de vineri, după ce conglomeratul american a raportat rezultate financiare dezamăgitoare în ultimul trimestru al anului trecut, deprecierea activelor cu mai mult de 15 miliarde de dolari, și a dezvăluit că este investigat de Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Titlurile Kraft Heinz, una dintre cele mai importante investiții ale miliardarului Warren Buffett, consemnau o depreciere de 28,15% la nivelul prețului după prima oră de tranzacționare, până la 34,62 dolari, cea mai scăzută valoare din ultimii 8 ani. Buffett controlează, prin intermediul fondului Berkshire Hathaway, o participație de circa 26% la Kraft Heinz.

La prețul de 34,62 dolari/ acțiune, gigantul american are o valoare de piață de 42,21 miliarde de dolari, cu 16,5 miliarde de dolari mai mică raportat la capitalizarea înregistrată la încheierea tranzacțiilor joi.

România are cel mai mare deficit bugetar din UE raportat la veniturile Guvernului. Statul cheltuiește cu aproape 10% mai mult decât încasează CITEȘTE ȘI România are cel mai mare deficit bugetar din UE raportat la veniturile Guvernului. Statul cheltuiește cu aproape 10% mai mult decât încasează

Kraft Heinz, companie rezultată în 2015 din fuziunea dintre Kraft Foods și H.J. Heinz, a raportat, joi seara, o pierdere de 12,6 miliarde de dolari în ultimele trei luni din 2018, pe fondul diminuării valorii activelor cu 15,4 miliarde de dolari, în principal a valorii mărcilor Kraft și Oscar Mayer.

Veniturile au crescut ușor, de la 6,84 miliarde de dolari în ultimul trimestru din 2017 la 6,89 miliarde de dolari, însă s-au situat sub estimările analiștilor.  

Grupul a redus semnificativ valoarea dividendelor ce vor fi atribuite acționarilor și a dezvăluit că face obiectul unei anchete inițiate de SEC privind politicile contabile și procedurile interne legate de achiziții.

Conducerea Kraft Heinz a estimat că grupul “va face câțiva pași înapoi” în 2019, dar că va înregistra câștiguri “consistente” începând cu 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
kraft heinz
actiuni
capitalizare
warren buffett
rezultate
deprecierea activelor
sec
ancheta