Administrația Biden urmează să acorde subvenții de miliarde de dolari marilor producători de cipuri

Administrația Biden urmează să acorde subvenții de miliarde de dolari marilor producători de cipuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2024

Într-un efort de a reloca dinspre Asia către SUA a unor fabrici de semiconductori, Casa Albă vine cu noi subvenții în domeniu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Biden urmează să acorde subvenții de miliarde de dolari companiilor de top producătoare de semiconductori, inclusiv Intel și Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, în săptămânile următoare, pentru a ajuta la construirea de noi fabrici în Statele Unite, a relatat sâmbătă publicația Wall Street Journal, preluată de News.ro.

Anunțurile viitoare au ca scop lansarea producției de semiconductori avansați, care alimentează smartphone-uri, inteligență artificială și sisteme de arme, a scris WSJ, citând directori din industrie familiarizați cu negocierile.

ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Hidroelectrica - Nou record istoric ca profit. Se estimează însă că va scădea

Directorii se așteaptă ca unele anunțuri să vină înaintea discursului președintelui american Joe Biden privind starea Uniunii, de pe 7 martie. Printre beneficiarii probabili ai subvențiilor, Intel are proiecte în desfășurare în Arizona, Ohio, New Mexico și Oregon, care vor costa mai mult de 43,5 miliarde de dolari.

Un alt beneficiar probabil, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) are două fabrici în construcție lângă Phoenix, cu o investiție totală de 40 de miliarde de dolari. Samsung Electronics din Coreea de Sud, de asemenea un candidat la subvenții, are un proiect de 17,3 miliarde de dolari în Texas.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Micron Technology, Texas Instruments și GlobalFoundries se numără printre alți concurenți de top, a spus WSJ, citând directori din industrie. Departamentul de Comerț al SUA, Intel și TSMC nu au răspuns imediat la cererea de comentarii a Reuters.

În decembrie anul trecut, secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo, a declarat că va acorda aproximativ o duzină de premii de finanțare pentru cipuri semiconductoare în cursul anului viitor, inclusiv anunțuri de mai multe miliarde de dolari care ar putea remodela drastic producția de cipuri din SUA.

Prima finanțare a fost anunțată în decembrie, în valoare de peste 35 de milioane de dolari, pentru o unitate a BAE Systems în Hampshire, pentru a produce cipuri pentru avioane de luptă, parte a unui program de subvenții ”Chips for America” de 39 de miliarde de dolari, aprobat de către Congresul SUA în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
semiconsuctori
taiwan semiconductors
micron
intel
texas insteruments