Autorul atacului cu explozibil asupra autocarului Borussiei Dortmund a dorit să speculeze cotațiile clubului german

Autorul atacului cu explozibil asupra autocarului Borussiei Dortmund a dorit să speculeze cotațiile clubului german
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 21 apr 2017

Atacul asupra autocarului echipei germane Borussia Dortmund, care a condus la rănirea fundașului Marc Bartra și la amânarea meciului tur din sferturile Champions League, cu AS Monaco, nu a fost unul motivat ideologic, cum s-a speculat inițial, ci financiar: suspectul spera să se îmbogățească de pe urma speculării evoluției cotațiilor clubului, influențate de propriul atac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cetățean germano-rus de 28 de ani, Sergej W, arestat vineri în zona Tuebinge de o unitate de elită a forțelor germane, GSG9, intenționa să se îmbogățească de pe urma unei forme “inovative” de insider trading. Acesta pariase pe o scădere a acțiunilor clubului german și a decis să nu mai aștepte și să provoace singur un eveniment care să conducă la deprecierea cotațiilor bursiere ale Borussiei.

Potrivit procuraturii, suspectul a achiziționat un număr mare de opțiuni de vânzare care-i permiteau comercializarea a 15.000 de acțiuni ale clubului la un preț prestabilit, iar, în eventualitatea prăbușirii cotațiilor Borussiei, ar fi realizat un profit substanțial.

“Rănirea sau chiar uciderea unui jucător al Borussiei ca urmare a atacului ar fi putut provoca o depreciere semnificativă a cotațiilor clubului”, au explicat surse din procuratura germană, citate de Reuters.

A doua zi după atacul de pe 11 aprilie cotațiile clubului german s-au depreciat cu 5,7%, de la 5,75 euro la 5,42 euro pe acțiune.

Autorul atacului cu explozibil asupra autocarului Borussiei Dortmund a dorit să speculeze cotațiile clubului german

Explozibilul folosit în atacul din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar putea proveni din stocurile aparținând forțelor armate germane, a anunțat anterior un cotidian german, citând surse din cadrul anchetei.

Pe 11 aprilie, trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formația. Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanță și, în scurt timp, "trei încărcături explozive au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliției, Gunnar Wortmann.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac
bomba
borussia dortmund
bursa
acțiuni