Bittnet Systems, controlat de frații Logofătu, pregătește obligațiuni de 50 milioane lei. Cu parte din bani, compania va cumpăra un furnizor ERP și va prelua acțiuni la unul dintre principalii jucători de pe piața de training

Bittnet Systems, controlat de frații Logofătu, pregătește obligațiuni de 50 milioane lei. Cu parte din bani, compania va cumpăra un furnizor ERP și va prelua acțiuni la unul dintre principalii jucători de pe piața de training
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mar 2018

Compania Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlată de frații Logofătu, se pregătește să atragă noi finanțări din piață, de 50 milioane lei, atât prin majorare de capital social, cât și printr-o emisiune de obligațiuni. Cu o parte din bani, compania va cumpăra pachetul majoritar al Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP) pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură, și va prelua un sfert din Equatorial Gaming, unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Test pentru unde poate ridica piața finanțările. După ce a realizat în 2016 și 2017 două emisiuni de obligațiuni în valoare însumată de 8,68 milioane lei, compania Bittnet Systems (BNET), listată pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO de la Bursa de Valori București în anul 2015, vrea să atragă finanțare de 50 milioane lei pe piața instrumentelor cu venit fix.

Scadența emisiunilor de obligațiuni în lei ar urma să fie între minimum 3 ani și maximum 5 ani, iar dobânda - de maximum 9%.

SIF Oltenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Program de răscumpărări pentru 5,6% din acțiuni CITEȘTE ȘI SIF Oltenia propune distribuirea a 55% din profitul net de anul trecut sub formă de dividende. Program de răscumpărări pentru 5,6% din acțiuni

O parte din bani ar urma să fie folosiți pentru plasamente în companii de profil. Astfel, Bittnet vrea să cumpere, pentru 120.000 de euro, 55% din acțiunile companiei Elian Solutions, specializată în furnizarea de soluții integrate (ERP).

Compania la care Bittnet vrea să cumpere pachetul majoritar este controlată de Iulian Motoi și și implementează sistemul ERP Microsoft Dynamics NAV pentru diverse nișe de business, printre care imobiliare, producție, distribuție, agricultură și altele. Printre clienții companiei se află Producton, Intersnack, Riso Scotti, Fabryo, Tonerfill, Donauland, Total Waste Recycling, Hengl Romania, Zelmer, Braun Avitum, Turck, Romcontrol.

În 2016, firma, cu 15 angajați, a avut afaceri de 3,8 milioane lei și un profit net de 82.284 lei.

O sumă chiar mai mare, de 400.000 de euro, ar urma să meargă de la Bittnet către compania Equatorial Gaming, pentru cumpărarea a 25% din titluri și finanțarea suplimentară (creditare) a societății.

Equatorial este unul dintre principalii jucători de pe piața de training din România, dezvoltând proiecte de învățare prin joc (game-based learning).

În 2016, cu un număr mediu de doar 2 angajați, a avut afaceri de 1,1 milioane lei și un profit net de peste 432.000 lei.

Majorări de capital

Bittnet Systems intenționează, de asemenea, să opereze majorări de capital. Astfel, compania vizează acordarea de 3 acțiuni gratuite la fiecare 5 acțiuni deținute, în cadrul unei majorări de capital de 1,82 milioane lei care include atât o sumă din profitul realizat în 2017, cât și câștiguri nete nerepartizate în 2016.

O majorarea de capital social se dorește să fie operată prin aport în numerar prin emiterea a 3,04 milioane acțiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/acțiune și o primă de emisiune decisă de acționari, dar a cărei primă propunere esde 0,85 lei/acțiune, ceea ce ar ridica valoarea operațiunii de piață la 2,59 milioane lei.

Bittnet Systems a fost listată pe piața AeRo în primăvara anului 2015, iar de atunci capitalizarea bursieră a companiei s-a majorat de aproape 5 ori, la 39,12 milioane lei (8,38 milioane euro), de la 7,89 milioane lei (1,74 milioane euro), cât era valoarea de piață la cotație din prima zi de tranzacționare a acțiunilor societății în regim bursier.

Acționarii companiei sunt frații Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
obligatiuni
bvb
bursa aero