Bittnet Systems lansează o operațiune de majorare de capital social de peste 800.000 de lei

Bittnet Systems lansează o operațiune de majorare de capital social de peste 800.000 de lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 sep 2017

Prima companie de IT&C listată la lansarea sistemului alternativ de tranzacționare AeRO al BVB, Bittnet Systems, va atrage finanțare prin bursă pentru proiectele de dezvoltare. O operațiune de majorare a capitalului social în valoare de aproximativ 807.000 de lei a fost lansată astăzi, la un preț de exercitare a dreptului de preferință pentru acționari de 0,57 lei/acțiune, la mai puțin de jumătate față de prețul din piața secundară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bittnet Systems (BNET), integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, își atrage resurse de pe piața de capital românească după ce cu o săptămână în urmă a anunțat achiziția societății Gecad Net, tranzacție anunțată din luna aprilie de Profit.ro ca fiind pregătită. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul operațiunii de majorare a capitalului social în valoare de aproximativ 807.000 de lei.

Compania va emite un număr de 1,41 milioane acțiuni noi pentru care acționarii existenți își vor putea execita dreptul de preferință la prețul de 0,5700 lei/acțiune, cu 53,66% sub ultimul preț de închidere, de 1,2300 lei/acțiune. După o etapă de tranzacționare a drepturilor de preferință în intervalul 3-16 octombrie, prima etapă de subscriere, în cadrul operațiunii de majorare de capital social în zilele de 22-23 octombrie. Rata de subscriere este de 10,25 drepturi de preferință la fiecare acțiune nouă.

PREMIERĂ Emisiune de obligațiuni în euro listată la BVB. International Investment Bank, cu sediul la Moscova, a atras în ultimii 3 ani echivalentul a 215 milioane euro CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Emisiune de obligațiuni în euro listată la BVB. International Investment Bank, cu sediul la Moscova, a atras în ultimii 3 ani echivalentul a 215 milioane euro

Bittnet Systems, firmă listată pe piața AeRO în aprilie 2015, a mai folosit infrastructura bursieră pentru finanțarea prin majorare de capital și obligațiuni. Ultima atragere de resurse financiare a fost vânzarea prin plasament privat a unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 4,5 milioane lei pe o scadență de 5 ani.

Anul trecut, Bittnet Systems a înregistrat afaceri de 13,7 milioane de lei, mai mari cu 36% față de 2015, în timp ce profitul net a urcat cu 12% la circa 1,2 milioane de lei. Acționarii companiei sunt frații Mihai și Cristian Logofătu - 60,19%, antreprenorul Răzvan Căpățînă - 20,41%, persoane juridice – 12,1% și fizice – 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
asf
bvb
bursa
aero
obligatiuni
majorare de capital