Bursa câștigă un procent și încearcă să lase în urmă șocul de la atacarea Ucrainei. Lichiditatea este foarte slabă

Bursa câștigă un procent și încearcă să lase în urmă șocul de la atacarea Ucrainei. Lichiditatea este foarte slabă

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 apr 2022

Indicele BET de la BVB și-a reluat tendința pozitivă și a revenit în zona celor mai ridicate valori de la declanșarea conflictului militar de la Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După câteva sesiuni de ezitare, bursa românească a dat din nou semnalul de căutare a direcției ascendente. Ziua a fost clar pozitivă sub aspectul dinamicii, însă rulajul de numai 17,73 milioane lei (3,58 milioane euro) trădează, totuși, prudență în rândul investitorilor și apetit redus la cumpărare.

Cu transferuri de numai 3,67 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au aflat pe primul loc în clasamentul activității de tranzacționare, într-o zi în care cotația a urcat cu 1,83%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 15,78 miliarde lei (31,9 miliarde euro).

Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria CITEȘTE ȘI Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria

Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a avut o amplitudine apropiată de a aprecierii, de 1,87%, pentru o închidere la prețul de 17,42 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,41 milioane lei.

Prin contrast, acțiunile producătorilor de gaze naturale au avut evoluții divergente: -0,11%, până la prețul de 0,4700 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) și +2,16%, până la prețul de 42,50 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care a adunat volume echivalente cu 1,79 milioane lei. Tot pe segmentul energetic, titlurile Transgaz (TGN) au avut un salt de 5,32%, până la prețul de 227,50 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,14 milioane lei.

Sunt mișcări care au dat tendința pieței, cu apreciewri generalizate: +0,98% pentru indicele compozit BET-XT, +0,52% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.004,25 puncte, +1,01% pentru indicele energetic BET-NG și +1,07% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.845,83 puncte a trecut peste media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa câștigă un procent și încearcă să lase în urmă șocul de la atacarea Ucrainei. Lichiditatea este foarte slabă

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
transgaz
romgaz