SIF Muntenia cumpără 8% din acțiunile Electromagnetica de la fondul de investiții Broadhurst

SIF Muntenia cumpără 8% din acțiunile Electromagnetica de la fondul de investiții Broadhurst
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 apr 2022

Companie lovită de șocul din piața de energie, Electromagnetica raportează o schimbare importantă în acționariat, dar și decizii în justiție în litigiile pentru amenda de 10 milioane lei de la Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

SIF Muntenia a (SIF4) a achiziționat 8,19% din acțiunile societății Electromagnetica (ELMA), vânzătorul fiind fondul de investiții înregistrat în Cipru, Broadhurst Investments, care își leagă numele de administratorul de active financiare Andrei Siminel. Profit.ro raportase, pentru ședința de marți, o tranzacție efectuată cu acțiuni Electromagnetica în valoare de 6,74 milioane lei, efectuată la prețul de 0,1220 lei/acțiune, cu 9,91% peste referința de luni.

Emitentul raportează că i s-a respins, ca nefondată, cererea de recurs la Curtea Europeană de Justiție a Uniunii Europene într-un litigiu ce contestă o amendă de 10,02 milioane lei a Consiliului Concurenței aplicată în anul 2018. Electromagnetica a raportat pierderi în anul 2018, cu șoc suferit important pe piața contractelor de livrare de energie electrică la zi, și la finalul anului trecut avea prins în bilanț un provizion de 2,34 milioane lei. În același timp, firma are o decizie definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție în sensul admiterii cererii de sesizare a excepției de neconstituționalitate a amenzii la Curtea Constituțională.

Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria CITEȘTE ȘI Mesaj de la șeful celui mai mare fond de investiții din lume către „tinerii frumoși și liberi”: A sosit vremea să aflați ce este penuria

Electromagnetica și-a majorat cu 20,34% veniturile în 2021, la 340,74 milioane lei, de la 283,15 milioane lei în exercițiul financiar precedent, însă piața de furnizare de energie electrică ce i-a adus acest salt a afacerilor i-a adus și piederi. Încă de la raportarea semestrială, emitentul reclama oscilațiile din piața de energie induse de politicile „verzi” ale Uniunii Europene.

Societatea a raportat o creștere cu 33,56% a cheltuielilor cu materiile prime, la 293,21 milioane lei, de la 219,53 milioane lei, iar cheltuielile cu angajații au urcat cu 7,12%, la 32,66 milioane lei, de la 30,49 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova obține un nou contract pentru livrarea de nave fluviale în Olanda CITEȘTE ȘI Șantierul Naval Orșova obține un nou contract pentru livrarea de nave fluviale în Olanda

Astfel, la nivelul rezultatului net, Electromagnetica înregistrează o pierdere de 16,11 milioane lei, comparativ cu profitul net de 2,32 milioane lei din 2020. Totuși, la T4, compania a obținut un profit net de 4,58 milioane lei care a ameliorat o pierdere care se adâncise la 20,70 milioane lei după primele 3 trimestre.

La data de 31 decembrie 2021, activele totale ale societății se ridicau la 446,16 milioane lei, în creștere cu 10,22% față de cele de 404,79 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În răstimp, datoriile totale s-au mărit cu 24,81%, la 86,83 milioane lei, de la 69,57 milioane lei.

Electromagnetica este o societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 25,30% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) - o participație de 26,14% din capitalul social, iar la ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București, de 0,1210 lei/acțiune, capitalizarea de piață se situează la 81,80 milioane lei (16,55 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa
sif oltenia
sif muntenia
broadhurst