Bursa începe săptămâna pe noi maxime, în ton cu piețele internaționale

Bursa începe săptămâna pe noi maxime, în ton cu piețele internaționale

Foto dreamstime.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2021

Acțiunile românești au început săptămâna la noi maxime istorice, pe un rulaj în creștere, susținut puternic de Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele de referință BET s-a apreciat cu 0,67%, până la 11.669 puncte, un nou nivel record. Un avans apropiat a fost consemnat și pentru indicele compozit BETPlus, care a închis la 1.745 puncte.

Tabloul internațional rămâne favorabil activelor de risc: indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a închis la un nou maxim record, iar, la New York, indicele companiilor blue chip a depășit pragul de 35.000 de puncte pentru prima dată de la lansarea sa, continuând raliul de săptămâna trecută.

BioNTech: venituri de peste 2 miliarde euro din vânzarea vaccinului anti-Covid dezvoltat cu Pfizer. Acțiunile companiei germane cresc puternic CITEȘTE ȘI BioNTech: venituri de peste 2 miliarde euro din vânzarea vaccinului anti-Covid dezvoltat cu Pfizer. Acțiunile companiei germane cresc puternic

Rulajul pieței de acțiuni de la București a urcat la 56,25 milioane de lei (11,4 milioane euro), de la 41,50 milioane de lei vineri, mai mult de jumătate din sumă fiind generată de transferuri cu titlurile Băncii Transilvania (TLV).

Acțiunile TLV au făcut obiectul unor tranzacții de 26,3 milioane de lei pe piața principală și au fost vizate și de un transfer de tip deals, în valoare de 4,5 milioane de lei.

Titlurile băncii s-au apreciat cu 0,58%, până la 2,615 lei.

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacționat emitent astăzi, a avansat cu 0,93%, până la prețul de 1,736 lei, pe schimburi însumând aproape 7 milioane de lei.

Indicele BET-FI s-a apreciat însă cu doar 0,07%, tras în jos de acțiunile SIF Banat Crișana (SIF1, -0,79%) și Evergent Investments (EVER, -0,35%).

Digi Communications (DIGI), compania-mamă a RCS & RDS, a consemnat al treilea mare rulaj al zilei, de 4,33 milioane de lei, după un câștig de 1,65% la nivelul acțiunii, până la prețul de 37 lei.

În sectorul energetic, acțiunile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 1,3%, o dinamică similară (+1,25%) fiind înregistrată și pe titlurile Nuclearelectrica (SNN).

BET-NG a avansat cu 0,62%, până la 835,48 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
bv
actiuni romanesti
bursa bucuresti
maxim istoric