Bursa lasă COVIDUL în urmă

Bursa lasă COVIDUL în urmă

Sursa foto: Natanael Alfredo Nemanita Ginting / dreamstime.com

scris 4 dec 2020

Indicii bursieri de la BVB au surmontat integral scăderea din martie, precipitată de criza noului coronavirus.

Bursa românească a încheiat în forță săptămâna scurtată de Sărbătorile Naționale de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Deși a numărat numai 3 sesiuni de tranzacționare, intervalul a adăugat 2,85% la nivelul indicelui reprezentativ BET, care a închis la nivelul de 9.550,57 puncte, cel mai ridicat de la declanșarea șocului COVID-19, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa lasă COVIDUL în urmă

În ultima sesiune, indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,65% într-un context în care și indicele S&P500 de la New York s-a aflat în zona maximelor istorice, impulsionând cumpărări generalizate pe activele de risc.

ULTIMA ORĂ Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a câștigat definitiv procesul cu ASF. Instituția trebuie să achite și 1.000 euro daune morale CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Țintoiu, subiectul celei mai dure amenzi aplicate pe fondul scandalului politic privind naționalizarea pensiilor private, a câștigat definitiv procesul cu ASF. Instituția trebuie să achite și 1.000 euro daune morale

La BVB, cumpărări atribuite investitorilor instituționali nerezidenți în contextul unor rearanjări de portofolii în acord cu mutări în cadrul indicilor sintetici pentru piețele de frontieră și emergente au adus volume sporite în primele zile ale lunii, dar rulajul s-a retras la 33,97 milioane lei (6,97 milioane euro) în ședința de vineri.

Acest recul de lichiditate a fost compensat de tranzacții excepționale, de 28,15 milioane lei, realizate cu obligațiunile corporative emise cu scadența în anul 2026, de a 2-a bancă din sistem, BCR.

Tot pe segmentul bănci, acțiunile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,22%, până la prețul de 2,2600 lei pe unitate, pe transferuri de 5,77 milioane lei și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au apreciat cu 2,25%, până la prețul de 14,52 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 5,18 milioane lei.

Afaceri și profit net la 9 luni în scădere pentru compania care operează magazinul Bucur Obor. Societatea surmontează însă o etapă prelungită de închidere în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Afaceri și profit net la 9 luni în scădere pentru compania care operează magazinul Bucur Obor. Societatea surmontează însă o etapă prelungită de închidere în prima jumătate a anului

Indicele fondurilor închise de investiții a închis marginal peste referință, +0,05%, la nivelul de 40.066,82 puncte, tras în jos de declinul de 0,59%, până la prețul de 1,6850 lei/acțiune, a titlurilor SIF Oltenia (SIF5) care au adunat volume echivalente cu 4,32 milioane lei, în prima zi după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins avizarea pentru un nou mandat în CA a șefului interimar Cristian Bușu. La același capitol, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 0,38%, până la prețul de 1,3350 lei/acțiune, pe o activitate de 2,29 milioane lei.

Indicele energetic BET-NG a subperformat, de asemenea, pieței, cu o apreciere de 0,53% într-o ședință în care cel mai important emitent din structura sa, OMV Petrom (SNP), a câștigat 1,11% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 0,3650 lei/acțiune, pe al 4-lea rulaj al pieței, de 3,58 milioane lei.

Titlurile Nuclearelectrica (SNN) au închis cu 0,12% peste referință, la prețul de 16,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,46 milioane lei, și titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au urcat cu 0,88%, până la prețul de 28,55 lei/acțiune, pe transferuri de 1,96 milioane lei. În piața AeRO, pe o lichiditate în echivalent 1,61 milioane lei, cu totul deosebită pentru respectivul emitent, titlurile Foraj Sonde Craiova (FOSB) au fost schimbate la prețul de 0,1400 lei/acțiune, cu 13,04% sub ultimul preț de închidere din 21 octombrie ș la acest nivel capitalizarea bursieră a societății se ridică la 91,65 milioane lei (18,81 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
sif oltenia