Bursa românească deschide pe verde. Revenire de 2%, într-un context de detensionare și în piețele externe,

Bursa românească deschide pe verde. Revenire de 2%, într-un context de detensionare și în piețele externe,
scris 20 mar 2020

Cu un ton al aprecierilor dat de acțiunile cu profil financiar, indicii de la BVB au avut o deschidere pozitivă.

Acțiunile Băncii Transilvania (TLV) câștigă după prima oră de tranzacționare la Bursa de Valori București 2,40%, până la prețul de 1,7900 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,11 milioane lei, într-o mișcare de revenire din minimele puseului de vânzare antrenat de declanșare crizei coronavirus. Este impulsul care dă traiectoria întregii piețe, iar indicii BET și BET Plus consemnează un avans cu puțin aproape 2%.

În același impuls, titlurile Fondul Proprietatea (FP) urcă cu 2,75%, până la prețul de 1,1200 lei/acțiune, pe transferuri de 1,11 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) câștigă 1,56%, până la prețul de 11,72 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de aproximativ 966.000 de lei. Elanul este susținut de debutul favorabil al piețelor europene, unde indicii principali de la Paris și Frankfurt se regăsesc cu aproximativ 6% peste referință.

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) coboară cu 2,70%, pînă la prețul de 27,00 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al primei ore de tranuacționare, de 2,75 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
fondul proprietatea