Bursa se retrage un sfert de procent. Creșteri furibunde pe acțiunile Nuclearelectrica, BRK și Purcari

Bursa se retrage un sfert de procent. Creșteri furibunde pe acțiunile Nuclearelectrica, BRK și Purcari

Sursa foto: Brainstorm1983 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 apr 2021

Deși volumele au fost mici la BVB, titlurile de tracțiune au fost mai intens tranzacționate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania și Bursei de Valori București. Detalii pot fi văzute AICI

Bursa americană a zburat pe noi maxime, în zona de 4.070 de puncte, pentru indicele S&P500, însă la BVB nu a fost neapărat de descătușare. Investitorii au fost mai degrabă timizi la cumpărare pe principalele acțiuni, iar rulajul pieței de acțiuni s-a situat la numai 35,09 milioane lei (7,14 milioane euro).

Totuși, element pozitiv pentru sănătatea trendului ascendent, acțiunile care au adunat cele mai multe schimburi au avut evoluții explozive. Astfel, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au crescut cu 3,03%, până la prețul de 27,20 lei/acțiune, pe transferuri de 4,70 milioane lei.

BRD Pensii – 70% din dețineri sunt în titluri de stat. Plasamente la Henkel, Adidas, Unilever, Daimler, ING, Legrand, Sanofi, Orange, Michelin CITEȘTE ȘI BRD Pensii – 70% din dețineri sunt în titluri de stat. Plasamente la Henkel, Adidas, Unilever, Daimler, ING, Legrand, Sanofi, Orange, Michelin

Aflate într-o evoluție parabolică în ultimele săptămâni, titlurile BRK Financial Group (BRK) au avut un salt de 7,16%, până la prețul de 0,4040 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 2,29 milioane lei. De asemenea, titlurile Purcari Wineries (WINE) au urcat cu 3,86%, până la prețul de 26,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,81 milioane lei, în condițiile în care convocatorul pentru Adunarea Generală Anuală a Acționarilor din 28 aprilie conține propunerea distribuirii unui dividend brut de 1,3000 lei/acțiune și una pentru derularea unui program de răscumpărare ce vizează achiziția unui număr de aproximativ 369.000 de acțiuni, inclusiv din cele nou emise, în vederea recompensării managementului.

ULTIMA ORĂ Romgaz a depus ofertă de cumpărare a ExxonMobil România. Intenție ca Romgaz să devină operator al concesiunii - surse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Romgaz a depus ofertă de cumpărare a ExxonMobil România. Intenție ca Romgaz să devină operator al concesiunii - surse

Cu toate acestea, titlurile ce dețin 40% din structura indicelui principal au avut o sesiune de retrageri. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,62%, până la prețul de 2,4050 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,79 milioane lei și titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au depreciat cu 0,34%, până la prețul de 1,7680 lei/acțiune, pe transferuri de 1,37 milioane lei. Emitentul a anunșat la finalul ședinței că săptămâna trecută a achiziționat de la BVB un număr de 2,74 milioane acțiuni proprii, pentru care a plătit suma de 4,75 milioane lei în cadrul unui program de răscumpărare aprobat de acționari.

Sunt mișcările care au imprimat direcția pieței: -0,22% pentru indicele compozit BET Plus, -0,31%, până la nivelul de 48.510,33 de puncte pentru indicele financiar BET-FI, și -0,26% pentru indicele reprezentativ BET care a s-a oprit deasupra mediei mobile exponențale de 5 zile (EMA5), cea care definește tendința pe termen scurt (momentum) așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa se retrage un sfert de procent. Creșteri furibunde pe acțiunile Nuclearelectrica, BRK și Purcari

Pe contrasens, indicele energetic BET-NG a câștigat 0,19%. Din structura sa, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 0,60%, până la prețul de 33,40 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 1,85 milioane lei. Tranzacții apropiate, de 1,79 milioane lei, s-au realizat pe titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care au avansat cu 0,12%, până la prețul de 0,8040 lei/acțiune.

În piața de obligațiuni, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a fost depășit de titlurile de stat cu maturitate în anul 2024 (R2403A).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
nuclearelectrica
fondul proprietatea
romgaz
purcari