Bursele europene, a treia zi consecutivă de revenire. Ședință verde și pe Wall Street

Bursele europene, a treia zi consecutivă de revenire. Ședință verde și pe Wall Street
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 mar 2020

Acțiunile europene au încheiat ședința de joi în urcare cu 2,6%, avansul din această săptămână, generat de măsurile de stimulare economică menite să reducă efectele crizei generate de coronavirus, depășind 11%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CAC 40 (Paris) a încheiat ședința în creștere cu 2,51%, DAX (Frankfurt) a urcat cu 1,28%, iar FTSE 100 (Londra) a înregistrat un avans de 2,24%. La Milano, indicele de referință a crescut cu 0,73%.

TeraPlast Bistrița, majorare de capital cu acțiuni gratuite CITEȘTE ȘI TeraPlast Bistrița, majorare de capital cu acțiuni gratuite

Bursele europene au avut trei ședințe de revenire consecutive, alimentate de anunțul SUA privind un plan masiv de stimulare a economiei, în valoare de 2.000 de miliarde de dolari.

În Europa, parlamentarii germani au votat miercuri un pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro, menit să reducă efectele negative ale pandemiei de coronavirus.

În SUA, indicele Dow Jones Industrial Average crește, în jurul ore 21:00 9 (ora României), cu peste 4%, iar S&P 500 cu 4,5%. Și în SUA, aceasta este a treia ședință verde la rând, susținută de măsurile de stimulare. Avansul de pe Wall Street vine în pofida faptului că cererile de șomaj ale americanilor au atins un nivel săptămânal record. Investitorii consideră că numărul fără precedent al solicitărilor de șomaj este un motiv în plus pentru anunțarea unor măsuri suplimentare de susținere a economiei.

Acțiunile Boeing urcă la New York cu peste 13%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
coronavirus
wall street
indici
stimulare