Bursele europene au închis în scădere, trase în jos de acțiunile din sectorul turismului

Bursele europene au închis în scădere, trase în jos de acțiunile din sectorul turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2024

Bursele europene au încheiat tranzacțiile în scădere, în timp ce investitorii așteaptă date despre inflație de pe ambele maluri ale Atlanticului, care vor fi afișate mai târziu în cursul săptămânii, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,6%, majoritatea sectoarelor și burselor majore fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro

Acționarii One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei CITEȘTE ȘI Acționarii One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei

Acțiunile companiilor de turism și agrement au condus pierderile, cu o scădere de aproximativ 2,6%.

Titlurile retailerului online de produse alimentare Ocado au urcat în vârful Stoxx 600, închizând în urcare cu aproape 10% după ce compania a anunțat săptămâna trecută că a încheiat un acord cu compania de livrări din Turcia Getir pentru a-și accesa foștii clienți din Marea Britanie.

Sesiunea de marți a fost ușoară în ceea ce privește câștigurile corporative, în timp ce Germania a publicat date privind prețurile cu ridicata.

Investitorii continuă să analizeze perspectivele unei reduceri a ratei dobânzii cheie în luna iunie de către Banca Centrală Europeană, după ce doi factori de decizie cheie au susținut luni măsura.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,48%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,92%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,7%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,29%, iat IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 0,44%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni