Bursele europene, în revenire de la minimul ultimei săptămâni. Cea mai mare bancă din Germania intră în restructurare după ce profitul a căzut cu 80%

Bursele europene, în revenire de la minimul ultimei săptămâni. Cea mai mare bancă din Germania intră în restructurare după ce profitul a căzut cu 80%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 apr 2018

Acțiunile europene au închis în urcare ședința de joi, recuperând intergral un declin semnificativ înregistrat în ședința precedentă, când au coborât la minimul ultimei săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu aproape 1% după ce, miercuri, a coborât la minimul din 15 aprilie. Bursa de la Frankfurt a urcat cu peste 0,6%, cea de la Paris a crescut cu peste 0,75, iar bursa londoneză a avut un avans de 0,6%.

Sectorul auto a avut printre cele mai bune evoluții pe fondul informațiilor legate de posibila injumătățire a taxelor paplicate de China la importurile de mașini. Pe bursele europene, Peugeot a crescut cu 0,6%, Fiat Chrysler a urcat cu 2%, iar Volkswagen a avut un avans de 2,4%, pe fondul vânzărilor bune și a optimismului legat de noul CEO.

Federația engleză negociază cu miliardarul Shahid Khan vânzarea stadionului Wembley CITEȘTE ȘI Federația engleză negociază cu miliardarul Shahid Khan vânzarea stadionului Wembley

Acțiunile Deutsche Bank au urcat după ce cea mai mare bancă din Germania a anunțat un nou program de restructurare, care presupune reducerea operațiunilor diviziei de investiții în SUA și Asia și reduceri masive de personal. Mutarea are loc în contextul scăderii profitului cu circa 80% în primul trimestru.

"Strategia Deutsche Bank ar putea fi o soluție pentru îngrijorările legate de capitalizare, dar profitabilitatea rămâne o problemă", spun analiștii KBW, citați de MarketWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursele
stoxx 600
actiuni
europa
deutsche bank
auto