Bursele europene scad cu peste 1%, pe fondul revenirii petrolului sub pragul de 30 dolari/baril

Bursele europene scad cu peste 1%, pe fondul revenirii petrolului sub pragul de 30 dolari/baril
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 ian 2016

Îngrijorările investitorilor referitoare la accelerarea ieșirilor de capital din China și revenirea petrolului sub pragul de 30 dolari/baril s-au reflectat în scăderi puternice pe principalele piețe europene în prima parte a ședinței de marți, cele mai afectate acțiuni fiind cele din sectoarele energetic și minier.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursele europene au deschis în coborâre pentru a doua zi consecutiv, urmând traiectoria piețelor asiatice și a cotațiilor petroliere.

Piața de capital de la Shanghai a încheiat sesiunea de marți cu un declin de 6,4%, la cel mai redus nivel din ultimele 13 luni, din cauza temerilor privind accelerarea ieșirilor de capital din China și încetinirea creșterii economice, scrie Bloomberg. De asemenea, investitorii anticipează reducerea semnficativă a rezervelor valuare în China, în condițiile în care banca centrală injectează lichidități mari în piață pentru sprijinirea yuanului.

Banca Centrală a Chinei a injectat încă 67 miliarde dolari în sistemul financiar, bursa Shanghai a scăzut cu peste 6% CITEȘTE ȘI Banca Centrală a Chinei a injectat încă 67 miliarde dolari în sistemul financiar, bursa Shanghai a scăzut cu peste 6%

În jurul orei 12:00, indicele Stoxx Europe 600 era în coborâre cu 1,3%, după ce în prima parte a sesiunii bursiere a scăzut cu până la 2%. Indicele FTSE 100 (Londra) a înregistrat un declin de 1,5%, CAC 40 (Paris) a scăzut cu 1,2%, iar DAX (Frankfurt) cu 1%.

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în sectoarele energetic (-3%), minier (-2,7%) și bancar (-2,2%).

Petrolul Brent se tranzacționa la 29,91 dolari/baril, după ce în prima parte a zilei a scăzut cu până la 3%, la 29,6 dolari/baril. La New York, petrolul WTI era cotat la 29,94 dolari/baril, în coborâre cu 1,3% față de referință. Cotațiile țițeiului au revenit luni pe scădere, după ce Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din lume, a anunțat că va face noi investiții în proiecte energetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
europene
actiuni
evolutie
petrol
china