Câștig din anul de excepție pentru piața gazelor naturale. OMV Petrom distribuie un dividend cu randament de 7%

Câștig din anul de excepție pentru piața gazelor naturale. OMV Petrom distribuie un dividend cu randament de 7%

Sursa foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2022

Compania de petrol și gaze OMV Petrom acordă dividende de aproape 2 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Consiliul de Administrație al OMV Petrom (SNP) a convocat pentru data de 27-28 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și un vot pentru repartizarea câștigului net aferent exercițiului financiar anterior, marcat de venituri substanțiale aduse de prețurile majorate la gazele naturale. Astfel, compania vizează distribuirea sumei de 1,93 miliarde lei sub formă de dividende către acționari.

Acțiunile Bento intră la tranzacționare pe bursă la un preț cu 14% sub cel al plasamentului privat de la sfârșitul anului trecut. Capitalizare de piață de 10 milioane de euro. „Vrem să ne extindem și pe alte piețe.\ CITEȘTE ȘI Acțiunile Bento intră la tranzacționare pe bursă la un preț cu 14% sub cel al plasamentului privat de la sfârșitul anului trecut. Capitalizare de piață de 10 milioane de euro. „Vrem să ne extindem și pe alte piețe."

Valoarea dividendului brut propus cu dată a plății 6 iunie este de 0,0341 lei/acțiune și, raportat la un preț de închidere de 0,4600 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 7,04%. „Acest dividend se transpune într-o creștere anuală de 10%, la limita superioară a intervalului de 5-10% declarat în îndrumarea privind dividendele publicată de societate în 7 decembrie 2021 în contextul Strategiei 2030”, precizează compania în comunicarea către bursă privind această distribuție de dividend.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
bursa
bvb
dividende