Debut de sesiune marcat de presiune la vânzare pe bursa românească. Indicele BET, la minimele anului

Debut de sesiune marcat de presiune la vânzare pe bursa românească. Indicele BET, la minimele anului

Sursa foto: Whyframeshot | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mar 2022

Persistența conflictului din Ucraina și stresul energetic din România antrenează un sentiment negativ la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii activi la Bursa de Valori București au continuat să apese cotațiile și la deschiderea ședinței de tranzacționare de astăzi, în continuarea unui puseu de vânzare catalizat de criza ucraineană. La aceasta se adaugă și doborârea unor parametri tehnici, element semnalat ieri de Profit.ro.

În aceste condiții, multe acțiuni ating minime locale, iar indicele BET suferea un declin de 1,75%, ajungând în zona de 12.660 de puncte după prima oră de tranzacționare.

Antibiotice Iași raportează pentru 2021 creșteri ușoare la aproape toate capitolele din bilanț. Salt de profit la T4 CITEȘTE ȘI Antibiotice Iași raportează pentru 2021 creșteri ușoare la aproape toate capitolele din bilanț. Salt de profit la T4

Tonul vânzărilor îl dau acțiunile bancare. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) coborau cu 2,56%, până la prețul de 2,4750 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale zilei, de 4,08 milioane lei, ir titlurile a BRD Groupe Société Générale (BRD) se corectau cu 1,93%, până la prețul de 19,30 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 2,57 milioane lei.

Acțiunile producătorilor de gaze naturale Romgaz Mediaș (SNG) și OMV Petrom (SNP) se află, de asemenea, în teritoriu negativ, în timp ce chiar acțiuni ce au suferit deprecieri consistente în sesiunea precedentă nu au puterea de a face măcar o revenire tehnică.

Scăderi de 4-6%, mai severe decât media pieței, consemnăm pe acțiuni precum Erste (EBS), TeraPlast Bistrița (TRP), Chimcomplex Borzești (CRC), One United Properties (ONE), AROBS Transilvania (AROBS), Purcari Wineries (WINE), SafeTech Innovations (SAFE) sau Bittnet Systems (BNET).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
romgaz
teraplast
purcari
arobs transilvania