După un blocaj de câteva luni, Bursa își completează Consiliul de Administrație și intră în linie dreaptă pentru desemnarea noului director general

După un blocaj de câteva luni, Bursa își completează Consiliul de Administrație și intră în linie dreaptă pentru desemnarea noului director general
scris 31 oct 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a avizat pe Radu Hanga, de la Banca Transilvania, ca membru în Consiliul de Administrație, unde fusese ales de acționari la jumătatea lunii septembrie în locul lui Cristian Micu, decedat în iunie. Recompletarea Consiliului de Administrație lasă loc desfășurării procedurilor de selecție pentru găsirea unui înlocuitor al fostului director general Ludwik Sobolewski.

 

 

După un blocaj de câteva luni, în care raportul taberelor de la Bursa de Valori București a fost de 4 la 4 în Consiliul de Administrație, instituția are, în sfârșit, un board în formulă completă. Autoritatea de Supraveghere Financiară l-a avizat astăzi pe Radu Hanga, director executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania, ca membru în CA, unde fusese votat de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 14 septembrie cu aproape 93% din voturile exprimate.

Consiliul Bursei este recompletat, astfel, după decesul în luna iunie al lui Cristian Micu. Hanga mai fusese votat pentru a ocupa respectiva poziție și ca interimar, la sfârșitul lunii iulie, însă nu a primit avizul de la ASF, în urma unor amânări succesive ale supraveghetorului pieței, deși era clar că persoana îndeplinea criteriile de vreme ce mai fusese avizat și pentru a ocupa poziții în board-urile SIF Moldova (SIF2) și apoi SIF Oltenia (SIF5). De data aceasta avizul a venit mai repede de la ASF, deși erau și așteptări pesimiste care spuneau că acesta ar mai putea întârzia.

 Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Aflat în componență completă, Consiliul de Administrație al BVB are acum calea deschisă pentru a selecta un candidat căruia să-i încredințeze poziția de director general, pe care a vacantat-o, la capătul unuui mandat de 4 ani, polonezul Ludwik Sobolewski. Este și primul gând al lui Hanga la avizarea sa. „Suntem de destul de mult timp în zona asta de așteptare și trebuie să ne mișcăm”, a declarat el pentru Profit.ro, adăugând că bursa este o companie-fanion pentru România și trebuie să fie pe deplin funcțională instituțional.

În piața de capital erau și estimări pesimiste potrivit cărora o amânarea de către ASF a unui aviz pentru Hanga și prelungirea procesului de selecție ar putea împinge numirea noului director general către luna decembrie sau chiar începutul anului următor. La BVB, șefia executivă este asigurată de directorul general adjunct Alin Barbu, însă încă în instituție domnește starea de incertitudine sentimentul de provizorat, o dovadă în acest sens fiind și amânarea Forumului Investitorilor Individuali programat pentru această lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bvb
bursa
radu hanga
banca transilvania
ludwik sobolewski
alin barbu