Evergent Investments, fosta SIF Moldova, își schimbă și simbolul de tranzacționare

Evergent Investments, fosta SIF Moldova, își schimbă și simbolul de tranzacționare
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 mar 2021

Evergent Investments, societate care și-a schimbat denumirea recent, după ce a marcat primul deceniu al mileniului fiind un emitent cu lichiditate consistentă când se numea SIF Moldova, își va schimba și simbolul de tranzacționare în EVER.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evergent Investments  a notificat piața astăzi că, în perioada 25-26 martie, titlurile sale vor fi suspendate de la tranzacționare în vederea modificării simbolului de tranzacționare. Acesta va fi EVER, după ce fosta SIF Moldova s-a tranzacționat la BVB peste 2 decenii sub simbolul SIF2.

Evergent Investments este fosta SIF Moldova și și-a schimbat denumirea la începutul acestei luni, după ce Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat decizia Adunării Generale a Acționarilor din 30 octombrie 2020 luată în acest sens.

Vrancart Adjud și-a înjumătățit câștigul net anul trecut CITEȘTE ȘI Vrancart Adjud și-a înjumătățit câștigul net anul trecut

Mutarea a venit în contextul schimbării legislației pieței de capital în baza unei legi votate de Parlament la sfârșitul anului 2019 și care a transformat, anul trecut, SIF-urile sub aspect constitutiv. Încă de acum 10 ani, mai mulți profesioniști ai sectorului financiar intuiau că cele 5 societăți de investiții financiare listate la cota Bursei de Valori București, unde la acea vreme erau cei mai lichizi emitenți, vor încerca să se departajeze între ele atât prin strategiile de investiții și dezvoltare, cât și prin structura portofoliului. Schimbarea mărcii urma să fie parte a unui astfel de proces.

Cătălin Iancu, director general adjunct al societății, afirma că schimbarea denumirii este una care semnalizează o nouă viziune în strategia de investiții prin identificarea de oportunități de investiții, inclusiv pe segmentul de private equity.

GRAFIC Cemacon – la primul declin în bilanț din anul 2013 încoace CITEȘTE ȘI GRAFIC Cemacon – la primul declin în bilanț din anul 2013 încoace

Sloganul adoptat este "Drive for performance" pentru o societate care în ultimul deceniu a raportat un randament mediu compus anual de peste 10% și a distribuit în acest interval dividende în valoare agregată de aproape 700 milioane lei.

În primăvara anului 2018, SIF-ul cu sediul la Bacău a mai inițat un astfel de demers, atunci numele votat de acționari fiind First Romania Capital Invest. Procedurile s-au oprit, însă, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care a respins avizarea, imposibilă în contextul vechii legislații.

Votul în Parlament de la sfârșitul anului trecut pentru legea fondurilor de investiții alternative, care a abrogat vechiul ansamblu legal privind SIF-urile, deschide acum calea nu numai ridicării pragurilor de deținere, care a fost deja operată, dar și schimbărilor de denumire.

SIF Moldova avea la data de 30 septembrie un activ net de 1,91 miliarde lei. La nivelul de 1,9401 lei/acțiune al valorii unitare a activului net (VUAN) raportat ultimului preț de închidere din ședința de ieri, de 1,1950 lei/acțiune, societatea se tranzacționează pe bursă cu un discount de 38,40%.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif moldova
bvb
bursa
asf